Estades temàtiques / Arxius i Intel·ligència Artificial / Olot

LEONARDO AUGUSTO SILVA FONTES

Del 24 d'abril de 2023 al 28 d'abril de 2023

Biografia

Funcionari públic dels Arxius Nacionals del Brasil, on actualment forma part de l'Equip de Transcripció Paleogràfica de la Coordinació de Documents Escrits. Llicenciat en Història, amb un màster i doctorat en Història Social, amb èmfasi en la cultura escrita a l'Edat Mitjana. Va fer un doctorat sandvitx a la Universitat de Sevilla. L'any 2011, va ser un dels professionals iberoamericans seleccionats pel govern espanyol per participar en l'estada 'Gestión de fondos documentals privados', celebrada a Toledo, a la Sección Nobleza del Archivo Histórico Nacional d'Espanya. Ara està acabant la llicenciatura en Ciències Arxivístiques.

Projecte

Durant la residència presentaré amb els meus companys un projecte sobre l'aplicació de plataformes per transcriure i descriure de manera automatitzada col·leccions i fons d'arxiu manuscrits. El projecte té l'objectiu general de fomentar el diàleg entre la paleografia digital i els arxius, mitjançant l'aplicació de la intel·ligència artificial en les activitats de lectura paleogràfica. Hi ha estudis als Arxius Nacionals del Brasil per adoptar aquest tipus de programari/plataforma per al reconeixement de determinats escrits en portuguès, permetent la transcripció automatitzada d'aquests documents. També intentarem veure com s'utilitzen aquestes plataformes als arxius europeus i, concretament, espanyols per comparar metodologies. Finalment, intentarem intercanviar idees i experiències amb la resta de veïns d'Olot.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"