Estades temàtiques / Arxius i Intel·ligència Artificial / Olot

MARTA RIESS

Del 24 d'abril de 2023 al 28 d'abril de 2023

MARTA RIESS
Arxivera
Viena

Biografia

Marta Riess va estudiar Història i Estudis Àrabs a Viena. Després de graduar-se, va treballar en diferents projectes científics, entre altres per a l'Acadèmia Austríaca de Ciències, i com a investigadora de procedència al Museu Albertina de Viena. Paral·lelament, va afegir al seu doctorat en Història un màster en estudis arxivístics. El 2010 es va incorporar als arxius de l'AIEA (Agència Internacional d'Energia Atòmica). Des d'aleshores, s'ha centrat molt en la gestió de documents, la digitalització i l'arxiu digital, així com la implementació d'un nou sistema de gestió d'arxius.

Projecte

Durant aquesta residència, participaré com a membre del grup d'estudi "Model per a un projecte de digitalització assistit per IA" (RA03) que està treballant en un model no prescriptiu i adaptable per descriure les funcions i activitats d'un projecte de digitalització. També volem treballar en la nostra revisió de la literatura i possibles intervencions assistides per IA al model de digitalització. A més, analitzarem els resultats de l'enquesta sobre IA i digitalització.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"