Estades temàtiques / Arxius i Intel·ligència Artificial / Olot

THIARA ALVES

Del 24 d'abril de 2023 al 28 d'abril de 2023

THIARA ALVES
Arxivista i doctoranda
Brasil

Biografia

Llicenciada en Història i en Ciències dels Arxius, va obtenir un màster en Ciències de la Informació. Al final del màster, la seva tesi va obtenir una Menció Especial del Fòrum Nacional d’ensenyament i el Fòrum Nacional d’ensenyament i Pesquisa em Arquivologia. Actualment, és doctoranda. Té experiència professional i de recerca en Ciències dels Arxius, Museologia i Història. Treballa com a agent pública al Centre Federal d’Educació Tecnològica Celso Suckow [Centre Federal d’Educació Tecnològica Celso Suckow dóna Fonseca], on va assumir el càrrec d’arxivista. Durant la seva carrera professional ha treballat en arxius públics i privats a través de diferents institucions.

Projecte

Durant la residència temàtica “Arxius i Intel·ligència Artificial” presentaré amb els meus companys un projecte sobre l'aplicació de plataformes per transcriure i descriure de manera automatitzada col·leccions i fons d'arxiu manuscrits. El projecte té l'objectiu general de fomentar el diàleg entre la paleografia digital i els arxius, mitjançant l'aplicació de la intel·ligència artificial en les activitats de lectura paleogràfica. Hi ha estudis als Arxius Nacionals del Brasil per adoptar aquest tipus de programari/plataforma per al reconeixement de determinats escrits en portuguès, que permeten la transcripció automatitzada d'aquests documents. També intentarem veure com s'utilitzen aquestes plataformes als arxius europeus i, concretament, espanyols per comparar metodologies. Finalment, intentarem intercanviar idees i experiències amb la resta de veïns de Faberlull Olot.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"