Estades temàtiques / Més enllà de la ciutat creativa: gestió de les arts, la cultura i els espais locals / Olot

MATINA MAGKOU

Del 5 de juny de 2023 al 12 de juny de 2023

MATINA MAGKOU
Investigador postdoctoral
Niça, França

Biografia

Matina Magkou és investigadora postdoctoral al SIC.Lab Méditerranée de la Universitat Cote d'Azur (Niça, França). És doctora en Oci, Comunicació i Cultura per la Universitat de Deusto (Bilbao, Espanya). La seva recerca actual se centra en espais i hubs creatius, indústries culturals i creatives, relacions culturals i polítiques culturals. Ella els examina a través de lents de cura i equitat. Ha treballat per a esdeveniments a gran escala i (Jocs Olímpics d'Atenes 2004, Capital Europea de la Cultura Patras 2006, Expo Internacional de Saragossa 2008) i per a institucions públiques com el Parlament Europeu, el Ministeri d'Educació grec i l'Ajuntament d'Atenes. Ha col·laborat com a consultora amb diferents organitzacions i xarxes culturals (com EUNIC, European Theatre Convention, ENCATC i IN SITU) avaluant projectes, facilitant processos d'aprenentatge i gestionant projectes complexos.

Projecte

En ser cap al final del meu contracte postdoctoral, estaré treballant durant la residència en una proposta de llibre. Després d'haver fet un treball de camp sobre espais creatius/centres culturals a Grècia, Espanya, França, Brasil i Sud-àfrica durant el període 2021-2023, estic explorant diferents marcs de suport polític (des de locals a internacionals) cap a aquests espais i la seva relació amb la ciutat. Mirant la teoria dels ecosistemes culturals, exploro les pràctiques col·laboratives en espais de creativitat i com es poden fomentar, mantenir-les i revelar tot el seu potencial per als seus residents i la ciutat cocreativa.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"