Estades individuals / Olot

ELVIRA PRADO-FABREGAT

Del 16 de gener de 2023 al 23 de gener de 2023

ELVIRA PRADO-FABREGAT
Artista (directora, actriu, cantant) i investigadora en performance studies.
Pla de l'Estany (Catalunya)

Biografia

Elvira Prado-Fabregat és artista, filòloga i investigadora en performance studies. Va estudiar filologia anglesa i catalana a la UAB i literatura anglesa i francès a la Universitat d'Edimburg. Va continuar els seus estudis com a investigadora en el programa de doctorat en performance studies a la Universitat de Bristol, on va completar el seu MPhil. Des de molt jove, ha treballat com a actriu, locutora i cantat en teatre, televisió i cinema. Actualment, treballa en el projecte "Més lloc per a la fosca", que serà un musical postdramatic. L'espectacle forma part d'un projecte transversal que inclou recerca acadèmic; tallers de primària, secundària i adults, i participació comunitària. Com a investigadora, aviat reprendrà la serva recerca com a doctoranda a la Universitat de Barcelona.

Projecte

Durant l'estada a la residència treballaré en l'assaig "Des del paisatge més fosc". L'assaig és la part final de "Més lloc per a la fosca", un projecte transversal basat en "Solitud", de Víctor Català, que inclou un disc, una proposta escènica i una exposició. "Solitud" reflecteix la tensió d’una lluita somorta per redefinir el contepte de la natura. "Des del paisatge més fosc" proposa una lectura de la novel·la canònica que la connecta amb l'actual crisi ecològica, el pensament contemporani de l’ecofeminisme i les posthumanitats, i l’imaginari del gènere gòtic lligat al folklore, la violència de gènere i la natura més feréstega. L’assaig també explora l’univers mític creat per Víctor Català/Caterina Albert través de fragments dels processos creatius del projecte.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"