Estades individuals / Olot

NICO JONGEN DIZ

Del 13 d'abril de 2023 al 17 d'abril de 2023

NICO JONGEN DIZ
Director de teatre
Barcelona

Biografia

Estudia Direcció i Dramatúrgia a l'Institut del Teatre de Barcelona. El 2016, va fundar la companyia Ça marche, amb la qual ha desenvolupat els projectes Los figurantes (Teatre Lliure, Festival TNT, Kunstenfestivaldesarts, Conde Duque Madrid, Nau Ivanow, LealLAV Tenerife), Los figurantes [vídeo

De la instal·lació] (Fundació Joan Brossa, 2020) i Cantus gestualis #Introitus (Festival Grec Barcelona, 2022).

També treballa com a dramaturg de la companyia La Veronal a Après moi, le déluge (Festival 10 sentits '16) i Ariadna (Stattsoper Wieswaden) i amb la companyia de dansa Antes Collado a Sarmiento verde (Biennale Dansa di Venezia, 2017), Nereo's site specific (ambaixada d'Espanya a Washington, American Dance Festival, 2018), Crisálida (Espai La Mutant València, 2019) i Zoo (Festival Grec, 2020).

Ça marche també treballa amb Antes Collado creant el site-specific Godmar, a la Rectoria de Godmar de Callús, Catalunya (2017), així com La cueva duerme (con esa roca encima), València (2019).

Projecte

Durant la meva residència a Faberllull, iniciaré el procés de recerca del projecte Incendis, que s'estrenarà l'any 2024. En aquest projecte, que busca la projecció d'un documental per mitjà d’un dispositiu amb instal·lació escènica, investigaré com es relaciona la figura dels incendis amb la ciutadania i l'imaginari col·lectiu. Per fer-ho, treballaré amb habitants de diferents punts del territori, amb professionals que orbiten al voltant de l'àmbit ambiental i dels incendis, amb l'objectiu de crear un projecte que simuli un incendi en un bosc, que els espectadors podran contemplar.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"