Estades temàtiques / Teatre basat en la investigació, pedagogia i diversitat / Olot

SELINA BUSBY

Del 20 de març de 2023 al 27 de març de 2023

SELINA BUSBY
Professora de Teatre Aplicat i Social
Regne Unit

Biografia

Selina Busby és una professora acadèmica i de teatre que fa actuacions amb grups comunitaris i és una National Teaching Fellow. És professora de teatre aplicat i social a The Royal Central School of Speech and Drama. La seva recerca i pràctica se centren en el teatre que convida a la possibilitat del canvi. Utilitza mètodes de recerca participatius i emancipadors, i ha treballat en presons, teatres juvenils i amb persones que viuen en condicions adverses tant al Regne Unit com a l'àmbit internacional. Entre els seus projectes actuals hi ha el treball amb comunitats que viuen en assentaments informals, així com amb persones que conviuen amb la violència de gènere a l'Índia. Entre les seves publicacions recents, hi trobem: Applied Theatre: A Pedagogy of Utopia (Methuen, 2021)

Projecte

Som un grup d'artistes acadèmics internacionals compromesos amb el desenvolupament de projectes interdisciplinaris basats en el teatre i centrats en qüestions socials complexes. Aquest grup d'artistes acadèmics, amb un alt nivell de realització i motivació, aporta una gran riquesa d'experiències diverses en teatre i pedagogia. L'objectiu del nostre temps proposat a Faberllull, a Olot, és treballar col·lectivament en un projecte emergent que integri l'estètica i l'art del teatre professional en entorns pedagògics, acadèmics i comunitaris. A través d'aquest treball, explorarem maneres específiques d'implicar i activar el públic amb eficàcia a través d'un diàleg ric, estimulat pel treball basat en el teatre, que se centra en temes socials actuals, com la salut mental, o l'equitat, la diversitat i la inclusió.

Els coneixements del grup que es reunirà a Faberllull aglutinen els d'artistes i estudiosos que provenen d'Amèrica del Nord, Europa i Àsia i que es comprometen a explorar la salut mental i el benestar a través de l'assessorament i la psicologia, tot aportant un enfocament interdisciplinari a la nostra col·laboració. Un motiu clau per reunir aquest grup internacional és participar en converses sobre com el nostre treball i els nostres enfocaments respectius (dins de les nostres comunitats i països) es tradueixen en diferents entorns geogràfics, culturals i comunitaris. Un objectiu clau durant el nostre temps junts és dissenyar de manera creativa un teatre basat en la investigació (https://rbtcollaborative.ubc.ca) i un procés pedagògic inclusiu i impulsat per la comunitat. En lloc de desenvolupar un enfocament uniforme o un conjunt de directrius restrictives, pretenem oferir un panorama de possibilitats per treballar amb el teatre i la pedagogia basats en la investigació en contextos diversos. Volem aprendre els uns dels altres i aprofitar els coneixements i els compromisos de les altres persones en favor de l'equitat social i sanitària.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"