Estades temàtiques / Teatre basat en la investigació, pedagogia i diversitat / Olot

JOE SALVATORE

Del 20 de març de 2023 al 27 de març de 2023

JOE SALVATORE
Professor, creador de teatre i investigador basat en les arts
Nova York (EUA)

Biografia

Joe Salvatore va fundar el Verbatim Performance Lab (VPL) a la Steinhardt School de la Universitat de Nova York, el 2017. Sota la seva direcció, el VPL ha creat 20 projectes de teatre i vídeo en directe i ha facilitat 16 residències educatives, presencials i virtuals arreu dels Estats Units. La producció teatral documental verbatim més recent de Joe, amb el col·laborador Keith R. Huff, titulada Whatever you are, be a good one (octubre de 2022), explora la polarització política als Estats Units i va motivar Peter Marks, crític de teatre en cap de The Washington Post, a escriure: «El treball de Salvatore encaixa amb un gènere innovador i híbrid, una barreja de drama i periodisme, que veu la conversa recollida a partir de les entrevistes com una manera d'intensificar l'autenticitat i despertar una reflexió vigorosa». Joe és professor clínic de Teatre Educatiu i vicepresident d'Afers Acadèmics al Departament de Música i Professions de les Arts Escèniques de la Universitat de Nova York, on imparteix cursos d’actuació verbatim, etnodrama i teatre comunitari i compromès.

Projecte

Durant la meva estada a la residència, treballaré en un manuscrit d’un llibre sobre etnodrama, més específicament en els capítols sobre la difusió de les conclusions de la investigació basada en les arts, mitjançant la interpretació i l'avaluació d'aquestes troballes en relació amb el públic, els participants d'entrevistes i els intèrprets. Entaularé un diàleg amb els altres membres del col·lectiu de residències per aprofundir en la meva comprensió de l'estètica i l'ètica que envolten la difusió i l'avaluació en projectes de recerca basats en les arts.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"