Estades temàtiques / Teatre basat en la investigació, pedagogia i diversitat / Olot

EMILIO MÉNDEZ MARTÍNEZ

Del 20 de març de 2023 al 27 de març de 2023

EMILIO MÉNDEZ MARTÍNEZ
Investigador i mestre d'educació primària
Gijón (Astúries)

Biografia

Doctor en Ciències de l'Educació amb una tesi sobre la improvisació teatral pedagògica i el sistema educatiu. Llicenciat en Art Dramàtic i professor oficial del Ministeri d'Educació del Principat d'Astúries. Investigador internacional sobre els temes del teatre i el drama en l'educació i la creativitat a les universitats del Canadà, d'Anglaterra, de Grècia i d'Argentina; i col·laborador en projectes de recerca en països com Xile o Gal·les. Autor de publicacions en revistes científiques de màxima repercussió mundial. Coeditor en cap de la revista Apes (revista d'arts escèniques, educació i societat). President del comitè organitzador del I Congrés Internacional d'Expressió Corporal, Teatre i Drama en Educació, celebrat a Oviedo l'any 2018. Autor i director teatral, creador de la companyia asturiana Teatro Demente.

Projecte

M'interessa investigar sobre la improvisació teatral com a eina pedagògica, dins l'àmbit del teatre i del drama a l'educació (amb una menció especial al concepte de llibertat). Per a mi és molt important recórrer a una base filosòfica que ha d'estar present en qualsevol intervenció didàctica, dividida en cinc conceptes: expressió, presència (cos, moviment i improvisació), socialització, creativitat i sentit crític; i contrastar aquestes idees amb les de la resta de persones que assisteixin a Faber.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"