Estades temàtiques / Traducció de poesia catalana a l'hongarès i a l'inrevés / Olot

CARLES DACHS CLOTET

Del 9 de març de 2023 al 17 de març de 2023

CARLES DACHS CLOTET
Escriptor i traductor
Vic (Barcelona)

Biografia

Carles Dachs Clotet (Santa Eugènia de Berga, 1987) és llicenciat en Filologia catalana per la UAB. Ha publicat Suc de llum (Editorial Fonoll, 2010), A dalt més alt (Pagès Editors, 2015; Premi Maria Mercè Marçal) i Vent a la mà (Edicions 62, 2021; Premi Gabriel Ferrater i Premi «Crítica Serra d’Or»). Va ensenyar català a la Universitat Eötvös Loránd de Budapest entre el 2017 i el 2021. Juntament amb Kálmán Faluba i Balázs Déri, va traduir l'antologia de poesia hongaresa contemporània publicada al número 117 de la revista Reduccions.

Projecte

Som quatre traductors que treballarem en la traducció de la poesia catalana contemporània a l'hongarès. Ens agradaria reunir una col·lecció animada i saborosa d'obres de joves poetes catalans (aprox. 7-8) i publicar-la a Hongria. També tenim un projecte a l'inrevés, arribem a Olot amb un munt de poesia hongaresa ja traduïda al català. Als tallers d'Olot ens agradaria polir les versions finals en català i aclarar els dubtes que queden juntament amb els poetes en persona que ens visitaran. Cadascú de nosaltres fara consultes “tête à tête” amb el/la poeta/poetessa, i tindrem tallers i recitals

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"