Estades individuals / Olot

GONZALO RODRÍGUEZ GÓMEZ

Del 16 de gener de 2023 al 23 de gener de 2023

GONZALO RODRÍGUEZ GÓMEZ
Pintor, investigador de doctorat i crític d'art
Còrdova

Biografia

Gonzalo Rodríguez és un artista visual, investigador i crític d'art nascut a Còrdova (1984). Va iniciar els estudis artístics a l'Escuela de Artes Aplicadas y Oficios Artísticos de Sevilla. En acabar el batxillerat, va ingressar a la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Sevilla, on va obtenir la llicenciatura amb l'especialitat de Pintura el 2007. Gràcies a una beca d'ampliació d'estudis, es va traslladar a Anglaterra per estudiar durant un any a la Winchester School of Art. El 2012, va tornar a la Facultat de Belles Arts de Sevilla per completar el màster universitari en Art, Idea i Producció. També, en els darrers 10 anys, ha participat en residències artístiques gràcies a beques atorgades per institucions com el Museu Mark Rothko, a Letònia; la UNESCO, a Andorra i Malta; l'Elizabeth Greenshields Foundation, al Canadà; la Fundación BilbaoArte; la Stobart Foundation, a Nou Mèxic; o l'Institut de Gunnar Gunnarsson, a Islàndia.

Projecte

En els darrers anys, part de la meva recerca s'ha basat en el concepte de genius loci, una teoria que prové de la mitologia romana i que fa referència a l'atmosfera distintiva d'un lloc. Segons Robert Josef Kozljanic, el genius loci protegeix el lloc en recordar-nos l'immens valor de la història arcaica. Aquest fenomen misticosimbòlic és el que segueix i guarda constantment els seus objectes i és responsable del desenvolupament natural i humà. A Faberllull Olot, vull abordar en la meva pintura l'entorn paisatgístic en forma de diari visual. El meu objectiu és captar en obres de format petit i mitjà la riquesa i l'harmonia de l'entorn.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"