Estades individuals / Andorra

YEN-YU TSENG

Del 6 de febrer de 2023 al 27 de febrer de 2023

Biografia

TSENG Yen-Yu és una artista taiwanesa el talent de la qual es fa palès en el seu art visual amb peces antigues, residus tèxtils i la seva pròpia tècnica tèxtil, wrapping, com a forma d’escultura i instal·lació. Abans de completar un màster en Belles Arts el 2015, les seves obres han estat seleccionades per a molts esdeveniments internacionals d’art tèxtil, com ara la recent 11a edició de l’exposició triennal de minitèxtils al Musée Jean-Lurçat et de la tapisserie contemporaine (França), i la 10a edició biennal de l’Internacional Fiber Arts X al Sebastopol Center for the Arts (EUA). A més, tots els seus projectes a l’estranger han rebut subvencions dels governs nacionals i municipals, així com de fundacions locals. Després de guanyar el 16è premi d’art visual Li Chun-Shan el 2020, aquest any presenta la seva quarta i cinquena exposició individual al Centre Materia i al Centre d’art La Sarre (Canadà).

Projecte

La meva proposta és una història sobre personatges que viuen a La Massana. A partir de la memòria del col·lectiu local i de la meva experiència com a resident, les obres es realitzen com a escultures de tela, sobretot partint de la unió entre la meva innovació en l’art tèxtil i els titelles. També inclou una xerrada sobre l’art tèxtil internacional i un taller sobre escultura tèxtil per al públic. Durant la meva residència al febrer, m’agradaria especialment col·laborar amb els professors de l’escola i sumar-me al gran esdeveniment del Carnaval de La Massana.

Aquesta residència compta amb el suport de la National Culture and Arts Foundation de Taiwan.

Departament de Cultura de Taipei

Trio Andorra perquè no hi ha gaires asiàtics que coneguin o entenguin aquest país. A més, és l'únic país del món on el català és llengua oficial. També tinc curiositat per la seva cultura, potser entre espanyol i francès. Entenc que les cultures poden afectar el veïnat, perquè soc d'una petita illa oceànica entre diferents països asiàtics.

L'ambient aquí és totalment diferent del de Taiwan, però el vaig gaudir molt, sobretot perquè vaig triar un bon mes per gaudir dels dies nevats, plujosos, ventosos i assolellats del febrer. Un altre paisatge que prefereixo és el sender al llarg del riu, que connecta el so, la visió, l'olor amb les plantes, les roques, el rierol i fins i tot la neu. La Massana és un poble preciós, i aquí hi ha 5 supermercats a prop. Els grups d'esquiadors entren i surten cada dia pel carrer principal, però jo trobo algunes dreceres tranquil·les per anar-hi, i veure la gent local passejar i fer esport.

A més, intento explorar quins estils de vida hi ha aquí, des de la història fins avui dia. Quan vaig visitar dos museus nacionals, vaig tenir la sort de trobar-me dues vegades la Cristina. És una museòloga apassionada, i va respondre les meves preguntes sobre els objectes de la vida històrica dels dos museus. Hi ha algunes botigues CARISMA subvencionades pel govern local, on puc trobar roba vella i usada interessant, fins i tot joguines i llibres. Perquè acostumo a utilitzar roba vella com a material, i també m'agradaria saber quins colors, textures o estils de moda tenien les peces que vestia la gent local.

El més important, gràcies a la gestió de la Meri, és que m'he instal·lat bé a Faber Andorra. Vaig tenir l'oportunitat de visitar dos instituts locals. Vaig conèixer professors amb talent, joves estudiants i també artesans del taller tèxtil. És bo trobar la inspiració quan intenten aprendre la meva pròpia tècnica de "Wrapping". Finalment, gràcies a Aminda, vaig mostrar les meves onze noves peces de nines de roba "La Massana 1-11" al públic ia la premsa a la seva galeria Taranmana.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"