Estades individuals / Olot

MARIE HL

Del 12 de setembre de 2022 al 17 de setembre de 2022

MARIE HL
Escriptora i arquitecta
França

Biografia

Marie HL és una escriptora i arquitecta francesa nascuda l'any 1992. La seva formació acadèmica inclou estudis a l'escola d'arquitectura de París Val de Seine, a l'Acadèmia Bezalel d'Arts i Disseny de Jerusalem i a la Universitat de Le Havre, on es va graduar amb una formació creativa. màster d'escriptura. Juntament amb quatre escriptores més, Marie HL és membre fundadora del col·lectiu literari FàPE (Frontières à Petite Echelle) que es basa en el feminisme i la sororitat, amb qui recentment va llançar un festival d'escriptura creativa el juliol de 2022 titulat École Buissonnière. A més, Marie HL crea poesia sonora amb el col·lectiu d'arts múltiples Dessin Envole. Molt afectada per la seva estada a Jerusalem i al desert del Nèguev, Marie HL va optar per dedicar-se a l'escriptura i les belles arts. Construir ja no és un acte que ella considera ètic, ja que s'hauria de fer amb delicadesa o no fer-se. El seu treball se centra en la memòria, les fronteres i les condicions femenines des del passat fins al present, alhora que construeix vincles entre la poesia i la prosa.

Projecte

Durant la meva estada a Faber, tinc la intenció de fer investigacions per als escrits de la meva novel·la en curs «L'automne aux deux soleils» («Dos sols de tardor»). La història transcorre en una petita casa de poble situada a la Catalunya francesa, just a l'altra banda de les muntanyes que es poden veure a Olot. La narradora, a punt d'entrar en la trentena, li porta records del final d'un estiu fins que comença la tardor. En aquell moment, encara no era una adolescent però ja no era una nena. El seu germà era un nadó d'un any. I la seva mare era una mare. Els dies semblaven més llargs, ja que tots van decidir mudar-se a la casa d'estiueig, en comptes de tornar a casa.
És un projecte sobre la memòria, les generacions femenines i la fugida de casa. Inclourà parts de la història de la demarcació de Catalunya, així com descripcions dels paisatges locals. També m'agradaria fer entrevistes a nens i persones grans que viuen a Olot, per tal de crear un podcast de diàleg entre dues generacions.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"