Estades temàtiques

ADELA VÁZQUEZ

Del 2 de novembre de 2022 al 2 de novembre de 2022

ADELA VÁZQUEZ
Professora Universitatària a la UNAM
Santiago de Compostela-Yucatan

Biografia

Mestra en Treball Social per la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic, llicenciada en Història de l'Art i Graduada en Conservació i Restauració de Béns Culturals. Professora universitària a la UNAM, la Universitat Autònoma de Yucatán i la Universitat de Vigo. Va ser coordinadora regional a Mèxic del projecte YUCUNET, xarxa del programa de màster "Contemporary Art and Cultural Management" a Yucatan-Cuba Erasmus+ EACEA/K2 i conservadora restauradora a l'Institut Nacional d'Antropologia i Història de Mèxic i co-directora del Congrés Internacional de Socialització del Patrimoni al Medi Rural [SOPA] a Yucatán. És part del Grup d'Innovació Docent en EducAcció Patrimonial de la UVigo i de Fabcity Yucatán A.C. Cofundadora de l'Associació Cultural Niquelarte i BIComún, el 2020 va guanyar el Fons de Diversitat Cultural del Casal Català de Yucatán A.C a la Categoria Art. Coautora de Petjades i A través de les marxes. Entrellaçant feminismes, ruralitats i comuns.

Projecte

Investigo com obrir la relació entre patrimoni i procomú des de la filosofia de la praxi a través de la metodologia de Recerca Acció Participativa, BIComún. Com a migrant he establert una forta connexió entre la Península de Yucatan i la Península Ibèrica com a noves maneres d'entendre el món i els entorns del procomú i és temps d'explorar altres territoris. A la residència treballaré en el desenvolupament de l'eina del memograma a partir de la tècnica del relatograma per explorar si un memograma pot explicar la vida en comú com a nexe entre passat, present i futur. El context situat a Olot i al laboratori seran espais socials per a la praxi.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"