Estades temàtiques / Vulcanologia II / Olot

ARNAU FOLCH

Del 17 d'octubre de 2022 al 21 d'octubre de 2022

ARNAU FOLCH
Professor a Geociencias Barcelona (GEO3BCN-CSIC)
Barcelona (Catalunya)

Biografia

Arnau Folch és Professor d'Investigació al Geociencias Barcelona (GEO3BCN-CSIC) and Professor visitant al Barcelona Supercomputing Center (BSC). Author de 100+ publicacions científiques, ha participat en 40+ projectes de recerca nacionals i Europeus i en míltiples contractes amb companyies privades. Coordinador del Centre d'Excel.lència per l'Exascala en Terra Sòlida de EuroHPC i coordinador del projecte HE DT-GEO. Membre de l'Strategic Advisory Board de la iniciativa Destination Earth. Des de 2011 actua com enllaç entre la Unió Internacional de Geofísica i Geodèsia (IUGG) i l'Organització Meteorològica Mundial (WMO) fou lider de la Commission on tephra Hazard Modelling de l'Ascociació Interncional de Volcanología i Químca de l'interior de la Terra(IAVCEI). Té una àmplia experiència en predició de núvols de cendra volcànica i és un dels desenvolupadors del model numèric FALL3D, d'ampli ús mundialment. Membre permanent del Volcanic Ash Scientific Advisory Group (VASAG) de la IUGG-WMO. A través de l'accés a diversos dels superordinadors més potents d'Europa, ha desenvolupat estratègies d'optimització de càlcul numèric.

Projecte

Durant la meva estada a Faberllull Olot em dedicaré a fer difusió amb altres col.legues sobre projectes futurs en l'àra i establir relacions amb la iniciativa Destination Earth.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"