Estades temàtiques / Cinema -Escriptura de guions II / Olot

SERGI PORTABELLA BERTRAND

Del 16 de maig de 2022 al 27 de maig de 2022

SERGI PORTABELLA BERTRAND
Guionista i director
Barcelona (Catalunya)

Biografia

Graduat per l'ESCAC. Ha treballat com a muntador, realitzador de videoclips, spots publicitaris i altres vídeos i com a guionista, entre d'altres, de la sèrie KMM de Televisió de Catalunya. Ha escrit i dirigit els curtmetratges Te quiero (2009), The Astronaut on the Roof (2010), El fin del mundo será en Brasil (2013), seleccionats a més de 250 festivals a tot el món i guanyadors de més de 70 premis. El seu primer llargmetratge, Jean-François i el sentit de la vida, es va estrenar a sales comercials al juliol del 2018, després d'haver passat per diversos festivals nacionals i internacionals, i va ser nominat als Premis Gaudí. És professor de direcció a l'ESCAC i col·laborador del programa educatiu Cinema en curs.

Projecte

La balena és el projecte per al meu segon llargmetratge de ficció. És la història d'un "jove" de 40 anys que, després de quasi una dècada vivint a l'estranger, torna a casa a Barcelona sense haver aconseguit cap dels seus objectius i amb una profunda sensació de fracàs. Actualment tinc una primera versió d'un argument de deu pàgines i un munt de notes d'idees i canvis per la propera versió. El meu objectiu és sortir de Faber amb un nou tractament més sòlid i treballat.

El balanç de la meva estada a Faber-Llull ha sigut enormement positiu. No només pel temps d'escriptura en un marc incomparable, allunyat de les obligacions del dia a dia, per la comoditat de l'espai i per l'excel·lent tracte rebut. El més profitós, per mi, han sigut els espais d'intercanvi d'idees i impressions. Tant en les tutories com en intercanvis més informals amb els altres residents, durant els àpats o compartint una passejada al final del dia. Aquesta oportunitat de compartir el projecte, les idees, els avenços i els dubtes, m'ha permès obtenir una perspectiva nova sobre el que estava escrivint, els problemes amb que em trobava, les solucions que imaginava i els dubtes que tenia. Una perspectiva molt difícil de tenir quan es treballa en solitari i que m'ha permès avançar moltíssim, profunditzar i entendre molt millor les implicacions del que estava treballant. Si poguéssim gaudir sempre d'espais d'intercanvi com aquests, escriure seria més fàcil i els nostres projectes, segurament, molt millors.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"