Estades temàtiques / The purple meridians / Olot

ROSA BAROTSI

Del 15 de juny de 2022 al 17 de juny de 2022

ROSA BAROTSI
Becària Marie Skłodowska-Curie en la Università Cattolica del Sacre Cuore (Milà, Itàlia)
Tessalònica (Grècia)

Biografia

Rosa Barotsi és Marie Skłodowska-Curie Fellow a la Università Cattolica del Sacro Cuore (Milà, Itàlia) i treballa en CineAF: Women's Films in Italy 1965-2015, un projecte sobre la desigualtat de gènere en la indústria cinematogràfica italiana. Es va formar en la Universitat de Cambridge, on es va doctorar en 2014. Anteriorment va ocupar un lloc postdoctoral a l' ICI de Berlín, on va desenvolupar un projecte sobre el cinema lent i el deute. Juntament amb Clio Nicastro i Saima Akhtar, va cofundar el col·lectiu de recerca In Front of the Factory: Cinematic Spaces of Labour l'any 2016. Ha publicat treballs centrats en les interseccions entre el cinema, el gènere i el treball, amb èmfasi al cinema grec i italià.

Projecte

Participo com a coorganitzadora en el projecte «The Purple Meridians»,una trobada internacional amb 16 realitzadores de diferents països (Catalunya, Kurdistan, Itàlia, Grècia), per debatre sobre les dificultats de les professionals amb identitat femenina i persones no binàries, en la indústria cinematogràfica i audiovisual, trencar les fronteres amb què s'han trobat i aportar propostes de millora tot creant una xarxa de suport i d'intercanvi per a futures col·laboracions en un eix que creua Europa des de la frontera oriental fins a l'occidental.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"