Estades temàtiques / The purple meridians / Olot

GEORGIA TSISMETZOGLOU

Del 15 de juny de 2022 al 17 de juny de 2022

GEORGIA TSISMETZOGLOU
Editora de vídeo
Atenes (Grècia)

Biografia

Va néixer i actualment resideix a Atenes, Grècia. L'any 2010 va acabar un màster en Documental Creatiu a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona.

Ha participat en diversos tallers i fòrums sobre el documental creatiu, el videoactivismo i les noves tecnologies dels mitjans de comunicació per a la narració interactiva i transmèdia. Ha col·laborat en documentals i projectes col·lectius a Grècia i a l'estranger. Actualment, treballa com editora de vídeo.

Projecte

Participo en el projecte «The Purple Meridians»,una trobada internacional amb 16 realitzadores de diferents països (Catalunya, Kurdistan, Itàlia, Grècia), per debatre sobre les dificultats de les professionals amb identitat femenina i persones no binàries, en la indústria cinematogràfica i audiovisual, trencar les fronteres amb què s'han trobat i aportar propostes de millora tot creant una xarxa de suport i d'intercanvi per a futures col·laboracions en un eix que creua Europa des de la frontera oriental fins a l'occidental.

Va ser la primera trobada en un espai físic per The Purple Meridians. Així que el primer dia ens varen prendre un temps per conèixer-nos millor, parlar i compartir els nostres treballs audiovisuals i establir un marc per als dies següents. El segon i tercer dia va ser un taller intensiu de discussions, i debats sobre com podem trobar camins alternatius per a la producció de pel·lícules. Els obstacles als quals ens enfrontem -que semblen ser comuns- i veure com podem enfortir-nos mútuament per a superar aquests obstacles i donar lloc a noves formes de producció.

Va sorgir una forta necessitat de crear més treballs col·laboratius fora del marc de producció existent, la qual cosa ens va portar a crear grups de treball que continuaran treballant -en línia- per a la producció d’un vídeo-assaig que podria donar lloc a un llargmetratge col·laboratiu. També hem Creat comptes grupals per a facilitar la nostra comunicació directa amb la finalitat d'enfortir el que aconseguim construir durant la residència a FaberLlull.

La nostra estada a la Residència Faberllull d'Olot ens ha proporcionat l'espai necessari per a debatre sobre temes que, encara que provinguem d'entorns culturals diferents, sembla que tenim en comú. Poder conèixer-nos en persona ha estat una oportunitat increïble per a connectar a un nivell difícil d'assolir en les sessions en línia. L'aspiració de conèixer i interactuar amb dones tan fortes i creatives ha ampliat la meva perspectiva sobre com m'agradaria continuar el meu treball en la producció audiovisual a través de més canals de col·laboració.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"