Estades temàtiques / The purple meridians / Olot

GÜLIZ SAĞLAM

Del 15 de juny de 2022 al 17 de juny de 2022

GÜLIZ SAĞLAM
Directora de documentals independent i videoactivista
Kurdistan (Turquia)

Biografia

És una directora de documentals independent i videoactivista. El seu treball consisteix en documentals independents sobre qüestions socials com la immigració, les vagues i la resistència de les treballadores de diferents parts de Turquia, així com campanyes de solidaritat d'organitzacions de dones amb moviments de resistència de les treballadores i les trobades entre feminisme, treball femení i activisme per la pau de les dones.

Documenta les campanyes i manifestacions de la iniciativa del moviment feminista i de la dona per la pau. Està involucrada en l'organització del Documental d'Istanbul. Participa en diferents col·lectius de videoactivisme. Les seves pel·lícules s'han projectat internacionalment en diversos festivals de cinema. La seva primera pel·lícula documental A Dream School in the Steppes ha rebut molts premis, incloent-hi el Premi al Millor Documental de la 47a Associació de Crítics de Cinema de Turquia, el 9è Concurs de Documental i Curtmetratge de Boston i el 7è Premi Documental d'Istanbul Dias FiPRESCI.

Projecte

Participo en el projecte «The Purple Meridians»,una trobada internacional amb 16 realitzadores de diferents països (Catalunya, Kurdistan, Itàlia, Grècia), per debatre sobre les dificultats de les professionals amb identitat femenina i persones no binàries, en la indústria cinematogràfica i audiovisual, trencar les fronteres amb què s'han trobat i aportar propostes de millora tot creant una xarxa de suport i d'intercanvi per a futures col·laboracions en un eix que creua Europa des de la frontera oriental fins a l'occidental.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"