Estades temàtiques / Pensem els espais fronterers / Olot

MARTA SOLDADO FERNANDEZ

Del 7 de juny de 2022 al 14 de juny de 2022

MARTA SOLDADO FERNANDEZ
Professora i escriptora
Barcelona (Catalunya)

Biografia

Marta Soldado va estudiar Història i Literatura Comparada i actualment és professora de Llengua, Història i Filosofia a secundària a Barcelona. Ha publicat l'obra de ficció La felicitat d'un pollastre a l'ast (L'Altra Editorial, 2018), el capítol assagístic "The Angel of Nostalgia Trapped Between East and West" al llibre col·lectiu Reinventing Eastern Europe: Imaginaries, Identities and Transformations (2019) i la crònica literària "El cap i la cua del drac" (Comanegra, 2022). Les ciutats i els seus imaginaris, els animals i els problemes de coordenades configuren bona part del seu recorregut literari i vital.

Projecte

Les fronteres m'interessen com a estats mentals mòbils que tenen a veure amb dimensions no tan sols espaials sinó també temporals. Ho he estudiat mínimament pel paradigma Est/Oest en el cas europeu i també m'ha interessat, a nivell global, la obsessió per l'occidentalització del món asiàtic, com ho he reflectit en la meva crònica de viatges al Vietnam. M'agradaria seguir pensant aquests temes amb el meu proper projecte creatiu, on els desplaçaments de certes persones poden fer emergir la violència que hi ha rere aquestes fronteres així com tota la seva càrrega històrica.

L'estada a Faber Llull d'Olot ha estat un oasi on entorn, persones i lectures han convergit en uns dies estimulants i plens del compartir i el treballar amb una energia molt especial. Els altres residents han resultat ser persones excepcionals amb qui riure, passejar i intercanviar investigacions pròpies, referències i universos compartits i mirades sobre les moltes fronteres que hem plantejat plegats aquests dies. Amb cada presentació, debat i sopar, he sentit que ens enriquíem els mons propis i ens inspiràvem per poder després seguir treballant en l'escriptura, la lectura i la creació artística.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"