Estades temàtiques / Gestió de la no maternitat / Olot

ELISABET ALMEDA SAMARANCH

Del 14 de març de 2022 al 18 de març de 2022

ELISABET ALMEDA SAMARANCH
Catedràtica de Sociologia de la Universitat de Barcelona
Barcelona (Catalunya)

Biografia

Elisabet Almeda Samaranch és catedràtica de Sociologia de la Universitat de Barcelona (UB). Membre del Grup de Recerca Interuniversitari COPOLIS "Benestar, Comunitat i Control Social", www.copolis.org, (coordinadora del grup consolidat COPOLIS UB 2004-2017) i membre del grup d'innovació docent CEFOCID-COPOLIS (coordinadora del CEFOCID 2004-2015). Doctora en Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), màster en "Social Welfare and Social Planning" per la Universitat de Kent a Canterbury, Graduat del "Common Study Programme on Criminal Justice and Critical Criminology" (Universitat de Barcelona) i llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials (UB). La seva recerca i docència s'ha desenvolupat en tres àmbits principals: sistemes de justícia penal (control social, criminalitat femenina i presons de dones), canvis i polítiques familiars (diversitat familiar, famílies monoparentals i polítiques de benestar i gènere), i memòria i identitat ( gènere i sociologia de la memòria). Ha realitzat diverses investigacions, estudis i ha publicat diversos llibres i articles científics –amb difusió social també– sobre tots aquests temes. Participa en diverses xarxes, comitès i associacions relacionades amb els topics que treballa i sobretot destacar la coordinació de la Xarxa Internacional de Recerca sobre Gènere i Sistema Penal (Xarxa GEISPE 2008-2018), i la Xarxa Internacional de Recerca Temàtica sobre Famílies Monoparentals (Xarxa TIFAMO, coordinadora 2008-2012, www.tiifamo.net).

Projecte

Participaré en totes les sessions en línia. Juntment amb l'Anna Morero farem una breu presentació de la nostra recerca i comentarem específicament dos papers d'altres col·legues també implicades en el projecte.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"