Estades temàtiques / Pensem els espais fronterers / Olot

CATHERINE BARBOUR

Del 7 de juny de 2022 al 14 de juny de 2022

CATHERINE BARBOUR
Professora adjunta al Trinity College de Dublín
Belfast, Irlanda del Nord

Biografia

La doctora Catherine Barbour és professora adjunta d'estudis peninsulars espanyols al Trinity College de Dublín. Està especialitzada en estudis ibèrics contemporanis, especialment gallecs, literaris i culturals, amb especial atenció a les representacions culturals de gènere, migració i translingüisme. Entre les seves publicacions destaquen el llibre Contemporary Galician Women Writers, publicat per Legenda l'any 2020. Actualment treballa en el seu segon projecte de llibre sobre feminismes translingües a l'Espanya multinacional. Dirigeix la xarxa de recerca multidisciplinària 'Women's (Im)mobility in Times of Crisis', una col·laboració entre la Universitat de São Paulo i la Universitat de Surrey finançada per la University Global Partnership Network.

Projecte

Durant la meva residència sobre el tema "Considerem les terres frontereres" a Faberllull Olot, treballaré en un capítol del meu nou llibre que examina com les escriptores gallegues contemporànies d'herència migratòria negocien i reconfiguren les fronteres entre llengües, cultures, nacions i identitats a través de la acte de traduir, o moure's entre llengües en el seu treball. Aquesta investigació forma part d'un projecte més ampli que explora com els feminismes s'entrecreuen amb els processos de migració i translingüisme en textos escrits per dones immigrants de primera i segona generació que escriuen en català, gallec i castellà, demostrant com la pràctica multilingüe de les dones soscava les concepcions monolingües i patriarcals de la cultura.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"