Estades temàtiques / Traducció de poesia entre el català, l’eusquera i el gallec / Olot

AINARA MAYA URROZ

Del 1 d'abril de 2022 al 8 d'abril de 2022

Biografia

Tot i que soc filòlega d'ofici, escriure és la meva autèntica passió. M'agrada descriure els meus sentiments a través de la poesia. En qualsevol llengua, però sobretot en basc. En la meva trajectòria professional, he impartit classes de llengua i literatura basca a la Universitat de Masarykova. Brno (República Txeca), i vaig treballar com a traductora en diverses empreses. Em vaig llicenciar en Filologia Basca l'any 2002, i vaig fer un màster en Llengua, Informació i Comunicació l'any 2004, tots dos a la Universitat del País Basc. Postgrau d'Escriptura a la UNED (Universitat Oberta) Bergara el 2006–2008.

He participat a les edicions 2001–2021 de la col·lecció Hatsaren poesia, i recentment he estat designada per coordinar i publicar aquesta publicació anual. Presentarem aquest llibre el 3 d'abril o el 10 d'abril de 2022.
- L'any 2003 vaig traduir la novel·la policial de Santiago Gamboa Perder es cuestión de método.
- Maiatz va publicar el meu primer llibre de poesia el novembre de 2012: Chansons d'amour ilargi beterik senza gauak (Cançons d'amor nits sense lluna).
- Muxuak, recull de poemes. Zortziko, 2018.
- Euskal poeta bat Mazedonian (Un poeta basc a Macedònia). 2019. Erein.
http://otherwordsliterature.eu/eng/writer/48/ainara-maia%20urroz
- Pepito. Biziminaren eta maiteminaren txinparta, biografia. Maiatz, 2019.
- Oroiminezko diumengeak. Dakit. 2020.

Projecte

Traduiré al basc alguns poemes d'Olga Novo (https://eu.wikipedia.org/wiki/Olga_Novo), autora que ha guanyat el Premi Nacional de Literatura 2020 amb el poemari Felizidade.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"