Estades individuals / Andorra

ANNA BOSCH MIRALPEIX

Del 7 de març de 2022 al 23 de març de 2022

ANNA BOSCH MIRALPEIX
Fotògrafa, artista visual i investigadora
Barcelona

Biografia

Anna Bosch Miralpeix, nascuda el 18 d’agost de 1982. Actualment resideix a Barcelona, és fotògrafa i realitzadora de projectes visuals. Va estudiar fotografia a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya, els quals els va perllongar a l’International Center of Photography de Nova York i actualment estudiant el Grau d’Arts de la UOC. És membre fundadora de Ruido Photo (2004), Ruido Escuela (2008) i CFD Barcelona (2012). Ha exposat el seu treball al CaixaForum a Barcelona i a Madrid. Les seves fotografies han estat publicades a diferents mitjans com The New York Times, 6 Mois Magazine, el País Semanal, el suplement del diumenge del diari Ara i el 2017 es va autopublicar el seu primer llibre Bubble Beirut.

Projecte

Voler ser mare i no tenir parella és la realitat de moltes dones que he anat coneixent en l’últim any des que em vaig afiliar a una associació de mares solteres per elecció el març de 2021. Durant la meva estada a Faber faré una sèrie d’entrevistes a través d’alguna plataforma en línia a diferents dones que em vulguin expressar el seu desig a través de la pantalla del seu ordinador. També faré un mapa conceptual amb tota la informació que he anat recollint durant aquest any sobre diferents clíniques, tractaments i entrebancs tan legals com econòmics que es troben moltes dones en aquesta situació.

Una bona oportunitat

Avui dia disposar de temps per dedicar a projectes artístics personals em sembla una tasca complicada i arrencar amb la incertesa de cap on anirà també, tot i així soc de les que pensa que cal seguir-ho intentant. Per a mi poder tenir aquest temps i aquesta espai a la residència Faber Andorra ha sigut una bona oportunitat que a més, i de forma totalment inesperada, ha vingut acompanyada de suport i atenció rebuda per part de totes les persones que se he tingut la sort de conèixer durant l’estada. El març de 2021 vaig començar a recopilar informació sobre els diferents passos que anava seguint amb la idea de voler ser mare sense parella. Però la idea de que això acabés sent un projecte artístic només em venia al cap a vegades, ja que no tenia clar que acabés formalitzant-se com a tal. Fer la residència m’ha fet creure més en el projecte i en l’interès que genera aquest tema, a més he pogut fer algunes entrevistes a dones que estan en procés, les quals també m’han fet veure la necessitat de treballar i difondre aquesta realitat i que a més acabaran formant part del projecte final. Ara, un any després, ja puc dir que el projecte està en marxa i en part és gràcies a la residència Faber Andorra. L’experiència ha estat molt bona i la recomano, només em quedo amb ganes de tornar per explorar més el territori.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"