Estades temàtiques / Gestió de la no maternitat / Olot

DOVILE KUZMINSKAITE

Del 14 de març de 2022 al 21 de març de 2022

DOVILE KUZMINSKAITE
Professora assistent i investigadora a la Universitat de Vílnius
Vílnius, Lituània

Biografia

Professora assistent a la facultat de filologia de la Universitat de Vílnius, a l'Institut d'Estudis Literaris, Culturals i de Traducció, i és membre del grup d'Estudis en Literatura Comparada. Té un doctorat en Literatura llatinoamericana i imparteix les assignatures de Llengua Espanyola, Història de la Literatura Llatinoamericana, Literatura Contemporània en Països Hispanoparlants, Literatura Femenina Contemporània en Països Hispanoparlants i Redacció de Textos Acadèmics. També és supervisora de tesis de grau en Humanitats. Li interessen principalment la literatura contemporània, en particular la literatura de països de parla hispana, la literatura llatinoamericana, la literatura i les arts experimentals, els estudis de gènere i els problemes identitaris reflectits en les obres literàries.

Projecte

Durant l'estada a Faber duré a terme tres tasques principals:
a) com a part de l'equip editorial, supervisaré el projecte;
b) treballaré en el meu text sobre la infecunditat involuntària a la literatura espanyola;
c) comentaré el text assignat d'un company o companya també centrat en la infecunditat involuntària.

El projecte

El projecte MotheNet ofereix una anàlisi i una comprensió més profundes de la maternitat que inclouen enfocaments interdisciplinaris des d'humanitats, ciències socials i medicina. El projecte intenta respondre algunes preguntes crucials, en particular “Què vol dir ser mare avui a Europa? L'experiència viscuda de la maternitat ha canviat dràsticament durant la generació passada, i aquesta investigació explora com els discursos i les ideologies de la maternitat reflecteixen aquests canvis. La recerca pretén donar llum a les experiències de les mares marginades, a les veus maternes que s'han silenciat i a les pressions sobre les dones perquè s'ajustin a les idees normatives de la maternitat. És un projecte europeu en el qual participen 3 universitats, Maynooth (Irlanda), Upsala (Suècia) i Vilnius (Lituània).

L'estada a Olot va ser una gran oportunitat per al grup de treball d'exploració de “Negociar la infància” per treballar la monografia proposada i acceptada sobre el tema. Hem tingut sessions de redacció al matí i reunions a la tarda per donar forma i debatre els diferents capítols que hem proposat. El volum s'anomena Negociar la no maternitat: representacions, percepcions i experiències i està previst que es publiqui l'any vinent.

Magnífica estada a la Residència FaberLlull d'Olot

Quatre de les investigadores del grup “Negociant la infantesa” vam passar 5 dies meravellosos a Olot durant els quals escrivíem als matins i teníem reunions en línia molt productives amb la resta del grup a la tarda. Ha estat una meravellosa oportunitat per a nosaltres dedicar 3 dies sencers íntegrament a la recerca. Olot és un lloc fantàstic, i la Residència és perfecta. La gent, les instal·lacions, el menjar, la ubicació, la calidesa humana, simplement genial. Moltes gràcies!!!!!!

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"