Estades temàtiques

VALERIE HEFFERNAN

Del 14 de març de 2022 al 19 de març de 2022

Biografia

Professora d'Estudis Literaris i Culturals i cap de l'Escola Universitària de Llengües, Literatures i Cultures Modernes de Maynooth. En recerca, s'interessa per la literatura dels segles XX i XXI, la teoria literària feminista i els estudis culturals. Ha fet nombroses publicacions sobre la representació de les mares, la criança dels fills i la maternitat en la literatura i cultura europees contemporànies. Des del 2014 fins al 2016 va ser investigadora principal en un projecte de recerca anomenat «The Cultural Transmission of Motherhood in Europe: A Case Study», pel qual va rebre una prestigiosa beca del Consell de Recerca d'Irlanda. En aquests moments participa a MotherNet, una nova xarxa d'investigadors sobre la maternitat a l'Europa actual, que rep finançament del programa d'innovació i recerca Horizon 2020 de la Unió Europea, de conformitat amb el conveni sobre beques núm. 952366.

Projecte

Com a part d'aquesta residència sobre la gestió de l'absència de fills i la no maternitat, em centraré en alguns productes culturals recents creats en llengua alemanya. Específicament, vull estudiar com la directora austríaca Ulrike Kofler ha adaptat el relat de l'autor suís Peter Stamm Der Lauf der Dinge (The Way Things Go, 2014) per al cinema a la pel·lícula Was Wir Wollten (What We Wanted, 2020). L'òpera prima de Kofler se centra en una parella que s'enfronta a la decepció i pena que senten després d'un intent fallit de tenir fills a través d'inseminació artificial. Aquest capítol analitzarà com cada membre de la parella gestiona l'experiència pròpia de la infertilitat, i com percep i afronta el dolor de l'altre. També consideraré com el relat en llengua alemanya i el seu context cultural s'han adaptat al cinema per a un públic internacional.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"