Estades individuals / Andorra

ADRIÁN ALMAZÁN GÓMEZ

Del 7 de novembre de 2022 al 28 de novembre de 2022

ADRIÁN ALMAZÁN GÓMEZ
Professor d'universitat i traductor
Vitoria-Gasteiz

Biografia

Adrián Almazán és llicenciat en física i doctor en filosofia per la Universitat Autònoma de Madrid. En la seva investigació, desenvolupada des d'una perspectiva ecosocial, s'ha centrat en abordar les tecnologies des d'una perspectiva poliética. També, i partint de la base d'un col·lapse en marxa de la nostra civilització, ha explorat les noves ruralidades com a alternatives. Aquestes investigacions es realitzen en el marc del Grup d'Investigació
Transdisciplinari sobre Transicions socioecològiques. Avui és professor a la Universitat de Deusto i membre del seu Centre d'Ètica Aplicada. És
a més traductor i militant en Ecologistes en Acció, on co-coordina l'àrea de digitalització i CEM. També forma part del col·lectiu La Torna. entre els seus publicacions més recents destaquen els llibres «Contra la doctrina de shock digital», escrit al costat de Jorge Riechmann i publicat per CDC i «Tècnica i tecnologia», que veurà la llum al maig a l'editorial Taugenit.

Projecte

Durant la meva estada a Faberllul continuaré el meu treball recent sobre les implicacions de la digitalització de la nostra societat en temps de col·lapse ecosocial. Entenent la tecnologia com un fenòmen polític, i per tant com no neutral, tractaré de sistematitzar les meves reflexions sobre els impactes socials, econòmics, polítics però també ecològics i subjectiu-antropològics de la digitalització de la societat i la vida. Aquestes reflexions tenen la pretensió de quedar plasmades en un llibre i es posaran al servei dels moviments socials amb la finalitat d'obrir un debat: ¿són compatibles digitalització i emancipació social?

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"