Estades individuals / Andorra

ADRIÁN ALMAZÁN GÓMEZ

Del 7 de novembre de 2022 al 28 de novembre de 2022

ADRIÁN ALMAZÁN GÓMEZ
Professor d'universitat i traductor
Vitoria-Gasteiz

Biografia

Adrián Almazán és llicenciat en física i doctor en filosofia per la Universitat Autònoma de Madrid. En la seva investigació, desenvolupada des d'una perspectiva ecosocial, s'ha centrat en abordar les tecnologies des d'una perspectiva poliética. També, i partint de la base d'una crisi molt profunda de la nostra civilització, ha explorat les noves ruralitats com a alternatives. Aquestes investigacions es realitzen en el marc del Grup d'Humanitats ambientals (GHECO) i alguns dels seus diferents projectes. Avui és professor de Filosofia a la Universitat Carlos III de Madrid. És
a més traductor i militant en Ecologistes en Acció, on co-coordina l'àrea de digitalització. També forma part del col·lectiu La Torna. entre els seus publicacions més recents destaquen els llibres «Contra la doctrina de shock digital», escrit al costat de Jorge Riechmann i publicat per CDC i «Técnica y tecnología. Como conversar con un tecnofilo», que es va publicar al 2021 a l'editorial Taugenit.

Projecte

Durant la meva estada a Faberllul continuaré el meu treball recent sobre les implicacions de la digitalització de la nostra societat en temps de col·lapse ecosocial. Entenent la tecnologia com un fenòmen polític, i per tant com no neutral, tractaré de sistematitzar les meves reflexions sobre els impactes socials, econòmics, polítics però també ecològics i subjectiu-antropològics de la digitalització de la societat i la vida. Aquestes reflexions tenen la pretensió de quedar plasmades en un llibre i es posaran al servei dels moviments socials amb la finalitat d'obrir un debat: ¿són compatibles digitalització i emancipació social?

Un refugi per a la reflexió

Les setmanes que he tingut el privilegi de gaudir a la residència Faber que el Govern d'Andorra ha posat a la meva disposició han estat simplement immillorables. Per començar, perquè l'amabilitat de l'equip que m'ha rebut i la qualitat de les instal·lacions m'han permès sentir-me com a casa i poder dur a terme totes les tasques que, en la voràgine del dia a dia, sempre queden posposades per a un moment més tranquil. Temps i tranquil·litat, precisament, és el que he pogut trobar aquests dies; en quantitat suficient com per llegir, posar ordre entre els manuscrits i, simplement, prendre'm un respir del ritme diari frenètic.

A més, si ets un amant de la muntanya, la residència Faber et permet fer tot això en un entorn immillorable. Amb els grans pics que t’observen mentre fas la teva feina diària, les sortides al bosc o les marxes pirinenques han estat el complement perfecte a les nombroses hores de treball intens i concentrat. La possibilitat de, en poques hores, poder seure a gaudir de llacs a gran altitud, emparat pels alts murs de les antigues valls glacials, ha estat el complement perfecte a la feina feta al recer de la residència.

Per tant, una experiència recomanable i que, de fet, ja he aconsellat a molts coneguts i familiars. Un petit oasi de tranquil·litat on els projectes poden germinar escalfats pel sol dels Pirineus.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"