Estades individuals

MAGDALENA SZWAREK

Del 1 d'agost de 2022 al 19 d'agost de 2022

MAGDALENA SZWAREK
Investigadora, llatinoamericanista, poeta
Polònia

Biografia

Magdalena Szkwarek és investigadora, llatinoamericana i poeta. Va treballar a la Universitat de Varsòvia on va impartir conferències sobre literatura llatinoamericana i altres temes relacionats amb l'Amèrica Llatina. El 2019 va publicar la primera traducció polonesa de poemes de Cristina Peri Rossi. El seu compromís per popularitzar la cultura d'Amèrica Llatina ha estat guardonat amb el Premi d'Educació Cultural de la Ciutat de Varsòvia. Treballa a una biblioteca pública de Varsòvia on va fundar un club de lectura llatinoamericà. Va publicar articles i ressenyes en revistes científiques, així com entrevistes a escriptors llatinoamericans (incl. Claudia Piñeiro, Dolores Reyes, André Diniz). És guardonada de diversos concursos de poesia i els seus poemes es van publicar en revistes literàries poloneses respectades.

Projecte

Durant la meva estada a La Massana, m'agradaria centrar-me en la traducció de la poesia d'una destacada poeta andorrana contemporània: Teresa Colom. Colom, guardonada amb nombrosos premis, és una autora pràcticament desconeguda a Polònia. Estic pensant d'intentar publicar els seus poemes en algunes revistes literàries poloneses per tal de presentar als lectors polonesos una literatura andorrana contemporània escrita per a dones.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"