Estades temàtiques / Creation artists. Residències-internacionals-Irlanda / Olot

LAIA SANTANACH

Del 25 d'abril de 2022 al 1 de maig de 2022

LAIA SANTANACH
Coreògrafa, ballarina i pedagoga
Catalunya

Biografia

La Laia Santanach és una coreògrafa, ballarina i pedagoga que resideix a Barcelona. Actualment dirigeix la companyia pròpia, que duu el seu nom. Va crear l'espectacle en solitari Bailando Bailábamos al 2016, encara en gira; i el 2017 va presentar Rèplica, amb una versió breu que es va estrenar al Mercat de les Flors. El 2019 va estrenar la darrera creació, ÀER, actualment en gira. En aquests moments està immersa en la seva nova creació, TRADERE. Ha presentat creacions de videodansa en grup, com ara 1714 i Cobosmika Seeds. En col·laboració amb altres coreògrafs, ha creat 's'he' juntament amb Roser Tutusaus, i Vaivé amb Miquel Barcelona. Com a encàrrec, va coreografiar una part de Mobilus de la companyia de teatre visual Addaura i els premis HIRAETH amb l'artista audiovisual Ignasi Castañé per a Cobosmika Seeds. Ha col·laborat en la coreografia de diverses companyies de dansa i circ des del 2018. Ha estat guanyadora del premi Delfí Colomé 2018 per ÀER, candidata als premis MAX per la millor coreografia per ÀER, i finalista als premis Dansacat en la categoria d'espai sonor. També ha rebut un premi per col·laborar en la creació de NOW al festival Mits 2017, el premi de residència al Tanzhaus Zürich i el Choreographic Contest de Madrid, per Vaivén. Així mateix, ha estat finalista dels premis de l'Institut del Teatre per Rèplica. El 2016 va crear el festival Menorca en Dansa, que continua codirigint.

Projecte

Vaig ser seleccionat amb els meus companys a CREATION 21/22, un programa realment únic creat per als artistes escènics en totes les etapes de la seva carrera i en una varietat de disciplines (dansa, teatre, circ, espectacle, art de la performance, arts de carrer), per desenvolupar la seva pràctica, xarxa, aprendre i mostrar el treball. Inclourà oportunitats de col·laboració presencial a Irlanda, així com una residència internacional el 2022. El projecte ofereix oportunitats de desenvolupament artístic mitjançant mentoring, coaching, residències i oportunitats de presentació "en curs" com a part del Carlow Arts Festival, Dublin Dance Festival, National Festival de Circ i Festival Danseur. Aquest projecte és una oportunitat per col·laborar profundament amb artistes de diverses formes d'art escènic i àrees d'experiència. Aquesta residència se centra específicament en artistes intèrprets de la regió de l'est i sud-est d'Irlanda, així com en socis europeus. Es dissenyarà mà a mà amb creadors del món del teatre, la dansa i el circ/art al carrer/espectacles per assegurar-se que ofereix als artistes participants el que necessiten en aquest moment. El projecte és flexible i se centrarà en la creació d'espais per donar suport als artistes de les maneres que necessiten actualment.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"