Estades temàtiques / Creation artists. Residències-internacionals-Irlanda / Olot

MARK BUCKERIDGE

Del 25 d'abril de 2022 al 1 de maig de 2022

MARK BUCKERIDGE
Artista visual
Carlow, Irlanda

Biografia

En Mark és un artista visual del comtat de Carlow. La seva pràctica incorpora actuacions, instal·lacions, pintura i so, amb èmfasi en la comunitat, l'experiència col·lectiva i la història de la música. El resultat són obres amb final obert i comunals, que conviden l'espectador a esdevenir participant actiu en la producció de significat. Té un MFA del Sandberg Institute (Amsterdam) i un BFA del Crawford College of Art and Design (Cork). És cofundador de l'organització d'arts contemporànies de recent creació Muine Bheag Arts, que allotja exposicions, actuacions i projectes locals al sud-est d'Irlanda. Entre les exposicions i altres projectes que ha desenvolupat hi ha actuacions a Stedelijk Museum Amsterdam, (2019); espectacles en solitari a Scaffold Projects (Belfast) (2020), Oude Kerk (Amsterdam) (2019), Rietveld Pavilion (Amsterdam) (2019), Pallas Projects (Dublín) (2016); i espectacles en grup a Outpost (Norwich) (2019), Rongwrong (Amsterdam) (2019), Temple Bar Gallery + Studios (Dublín) (2017), Catalyst Arts (Belfast) (2016), i la Royal Hibernian Academy (Dublín) (2016). Alguns dels premis que ha rebut prèviament han estat: Freelands Foundation (Londres) 2020, beca d'artista visual de l'Arts Council 2020, premi Creative Carlow Project 2020-2021, beca RHA 2020, beca d'artista individual (Carlow County Council) 2019, i beca d'artista emergent Art Links 2017.

Projecte

Vaig ser seleccionat amb els meus companys a CREATION 21/22, un programa realment únic creat per als artistes escènics en totes les etapes de la seva carrera i en una varietat de disciplines (dansa, teatre, circ, espectacle, art de la performance, arts de carrer), per desenvolupar la seva pràctica, xarxa, aprendre i mostrar el treball. Inclourà oportunitats de col·laboració presencial a Irlanda, així com una residència internacional el 2022. El projecte ofereix oportunitats de desenvolupament artístic mitjançant mentoring, coaching, residències i oportunitats de presentació "en curs" com a part del Carlow Arts Festival, Dublin Dance Festival, National Festival de Circ i Festival Danseur. Aquest projecte és una oportunitat per col·laborar profundament amb artistes de diverses formes d'art escènic i àrees d'experiència. Aquesta residència se centra específicament en artistes intèrprets de la regió de l'est i sud-est d'Irlanda, així com en socis europeus. Es dissenyarà mà a mà amb creadors del món del teatre, la dansa i el circ/art al carrer/espectacles per assegurar-se que ofereix als artistes participants el que necessiten en aquest moment. El projecte és flexible i se centrarà en la creació d'espais per donar suport als artistes de les maneres que necessiten actualment.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"