Estades temàtiques / Creation artists. Residències-internacionals-Irlanda / Olot

BETH MCNINCH

Del 25 d'abril de 2022 al 1 de maig de 2022

BETH MCNINCH
intèrpret de viola
Wexford, Irlanda

Biografia

La Beth McNinch va iniciar la carrera com a intèrpret independent a Londres després de completar els estudis a la Guildhall School of Music and Drama i a la Royal Academy of Music, on va actuar sovint amb la London Symphony Orchestra, la City of Birmingham Symphony Orchestra, la Royal Philharmonic Orchestra, la BBC Symphony Orchestra, la BBC Concert Orchestra, l'English National Opera i l'orquestra de cambra London Mozart Players. Des que es va instal·lar a Irlanda el 2007, ha ocupat la posició de primera viola a la Wexford Opera Orchestra des del 2008 i ha actuat com a solista convidada a RTÉ Orchestras, la Royal Ballet Orchestra i la London Sinfonietta. Creat el 2012 per la violista Beth McNinch, Musici Ireland és un col·lectiu de músics de cambra que s'enorgulleix de presentar programes interessants i evocadors, destacant compositors de diversos àmbits i fent èmfasi especial en els compositors irlandesos. Musici és un nucli d'intèrprets que acull col·laboracions amb músics reconeguts nacionalment i internacionalment. Durant la darrera dècada han creat relacions duradores amb sales i artistes convidats, i han actuat de manera regular al National Concert Hall de Dublín. Van debutar al Kilkenny Arts Festival el 2019 i han gaudit d'una col·laboració de gran èxit amb RTÉ Lyric FM a través de l'emissió regular de les seves actuacions.

Projecte

Vaig ser seleccionat amb els meus companys a CREATION 21/22, un programa realment únic creat per als artistes escènics en totes les etapes de la seva carrera i en una varietat de disciplines (dansa, teatre, circ, espectacle, art de la performance, arts de carrer), per desenvolupar la seva pràctica, xarxa, aprendre i mostrar el treball. Inclourà oportunitats de col·laboració presencial a Irlanda, així com una residència internacional el 2022. El projecte ofereix oportunitats de desenvolupament artístic mitjançant mentoring, coaching, residències i oportunitats de presentació "en curs" com a part del Carlow Arts Festival, Dublin Dance Festival, National Festival de Circ i Festival Danseur. Aquest projecte és una oportunitat per col·laborar profundament amb artistes de diverses formes d'art escènic i àrees d'experiència. Aquesta residència se centra específicament en artistes intèrprets de la regió de l'est i sud-est d'Irlanda, així com en socis europeus. Es dissenyarà mà a mà amb creadors del món del teatre, la dansa i el circ/art al carrer/espectacles per assegurar-se que ofereix als artistes participants el que necessiten en aquest moment. El projecte és flexible i se centrarà en la creació d'espais per donar suport als artistes de les maneres que necessiten actualment.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"