Estades temàtiques / Creation artists. Residències-internacionals-Irlanda / Olot

BRIDGET NÍ DHUINN

Del 25 d'abril de 2022 al 1 de maig de 2022

BRIDGET NÍ DHUINN
Directora creativa i dissenyadora de projectes artístic
Kilkenny , Irlanda

Biografia

La Bridget es va graduar el 2017 a l'IADT amb matrícula d'honor en disseny per a produccions de teatre i cinema, especialitzada en disseny de producció. El 2018 es va traslladar a Taiwan a la recerca d'experiències al món artístic, una vivència que li va marcar significativament l'estil artístic i la mentalitat. Allà va conèixer per primer cop el món del teatre de carrer i del carnaval, i va passar dos anys i mig a Taiwan desenvolupant habilitats de fabricació de titelles, escultura, creació de màscares i interpretació. El 2019 va tenir l'oportunitat de ser la directora creativa i dissenyadora de tots els projectes artístics interns del Dream Parade Carnival, el carnaval de carrer més gran del sud-est asiàtic, que se celebra anualment. Durant els darrers tres anys ha començat a crear espectacles propis i actuacions teatrals breus, tant per a l'escenari com per a pel·lícules. Ha col·laborat amb artistes de diverses disciplines i cultures. L'estil li ha variat en funció del projecte, però la majoria de la seva obra està molt inspirada per texts i folklore preexistent. Li agrada incorporar una gran varietat de mitjans a les creacions, com ara titelles, projeccions, disseny de vestuari i d'escenografia, so, ioga acrobàtic i dansa. La Bridget és una ballarina amb foc, autodidacta durant 5 anys; treballa principalment amb carioques de foc però també amb carioques de tela. 

Projecte

Vaig ser seleccionat amb els meus companys a CREATION 21/22, un programa realment únic creat per als artistes escènics en totes les etapes de la seva carrera i en una varietat de disciplines (dansa, teatre, circ, espectacle, art de la performance, arts de carrer), per desenvolupar la seva pràctica, xarxa, aprendre i mostrar el treball. Inclourà oportunitats de col·laboració presencial a Irlanda, així com una residència internacional el 2022. El projecte ofereix oportunitats de desenvolupament artístic mitjançant mentoring, coaching, residències i oportunitats de presentació "en curs" com a part del Carlow Arts Festival, Dublin Dance Festival, National Festival de Circ i Festival Danseur. Aquest projecte és una oportunitat per col·laborar profundament amb artistes de diverses formes d'art escènic i àrees d'experiència. Aquesta residència se centra específicament en artistes intèrprets de la regió de l'est i sud-est d'Irlanda, així com en socis europeus. Es dissenyarà mà a mà amb creadors del món del teatre, la dansa i el circ/art al carrer/espectacles per assegurar-se que ofereix als artistes participants el que necessiten en aquest moment. El projecte és flexible i se centrarà en la creació d'espais per donar suport als artistes de les maneres que necessiten actualment.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"