Estades temàtiques / Creation artists. Residències-internacionals-Irlanda / Olot

EMMA FINEGAN

Del 25 d'abril de 2022 al 1 de maig de 2022

EMMA FINEGAN
Artista interpretativa
Kildare, Irlanda

Biografia

L'Emma és una artista interpretativa de Kildare. Treballa principalment com a creadora, ideadora i intèrpret teatral. La seva pràctica se centra en la ideació d'obres i està interessada a fer teatre d'una manera col·laborativa i desmuntant el model tradicional basat en la figura de l'escriptor. L'Emma té formació en ballet. Per això, les obres que crea es basen en gran mesura en el cos, i dona més importància al moviment i als gestos que al llenguatge i el text per explicar una història. S'inspira en els mètodes de Jaques Lecoq de teatre físic i mim, i en l'enfocament de Yoann Bourgeois del teatre, centrat en la dansa i les acrobàcies. El 2020 va ser coautora de l'espectacle When I was young, I never talked to Clouds a Scene + Heard 2020, en què va actuar en solitari. Actualment desenvolupa aquest espectacle juntament amb Dublin Fringe i Fishamble, com a part del programa Big Ambitions de Fringe. El 2019 va dirigir, coreografiar i coidear l'espectacle de pallassos The Epiphany of Eileen O’Keefe, que va interpretar al Samuel Beckett Theatre, a The Whale Theatre i a l'escenari Sanctuary de l'Electric Picnic 2019. Ha rebut el premi Momentum 2020 del Riverbank Arts Centre, on desenvolupa en col·laboració una peça de teatre documental que investiga l'evolució de la cultura de la vida nocturna de Kildare.

Projecte

Vaig ser seleccionada amb els meus companys a CREATION 21/22, un programa realment únic creat per als artistes escènics en totes les etapes de la seva carrera i en una varietat de disciplines (dansa, teatre, circ, espectacle, art de la performance, arts de carrer), per desenvolupar la seva pràctica, xarxa, aprendre i mostrar el treball. Inclourà oportunitats de col·laboració presencial a Irlanda, així com una residència internacional el 2022. El projecte ofereix oportunitats de desenvolupament artístic mitjançant mentoring, coaching, residències i oportunitats de presentació "en curs" com a part del Carlow Arts Festival, Dublin Dance Festival, National Festival de Circ i Festival Danseur. Aquest projecte és una oportunitat per col·laborar profundament amb artistes de diverses formes d'art escènic i àrees d'experiència. Aquesta residència se centra específicament en artistes intèrprets de la regió de l'est i sud-est d'Irlanda, així com en socis europeus. Es dissenyarà mà a mà amb creadors del món del teatre, la dansa i el circ/art al carrer/espectacles per assegurar-se que ofereix als artistes participants el que necessiten en aquest moment. El projecte és flexible i se centrarà en la creació d'espais per donar suport als artistes de les maneres que necessiten actualment.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"