Estades temàtiques / Creation artists. Residències-internacionals-Irlanda / Olot

ALESSANDRA AZEVEDO

Del 25 d'abril de 2022 al 1 de maig de 2022

ALESSANDRA AZEVEDO
Ballarina, practicant i professora de capoeira
Dublin, Irlanda

Biografia

L'Alessandra és una ballarina afrobrasilera, practicant i professora de capoeira, de Salvador (Bahia), lloc que acull la població més gran procedent de la diàspora de l'Àfrica i llar de la cultura afrobrasilera. Des que es va traslladar a Irlanda el 2015, ha fomentat la seva cultura creant un grup d'artistes i un grup de capoeira. L'Alessandra va arribar sense saber anglès i va desenvolupar la dansa mentre netejava a Trinity College i a l'escola John Scottus. Posteriorment va estudiar un curs a Trinity College i va començar a ensenyar capoeira a John Scottus. Des del 2018 està establerta com una prominent ballarina afrobrasilera amb actuacions importants en grans festivals i gires amb el seu grup de dansa Criola Dance. Va treballar amb Catherine Young, participant a la seva obra amb The Welcoming Project a l'Abbey Theatre el 2018 i al Big Bang Festival. El 2021 ha rebut una beca de l'Arts Council per desenvolupar la pràctica artística a través de mentories amb importants practicants afrobrasilers i amb Catherine Young i Lou Cope. En aquests moments treballa amb Justine Doswell i John Scott, i també imparteix classes de capoeira i sessions de dansa afrobrasilera per al Dublin City Council. A l'Alessandra la mou el potencial del seu patrimoni per portar a col·laboracions entre cultures. L'ofici l'ha portada a establir connexions entre la dansa afrobrasilera, grups de dones i comunitats d'immigrants i grups minoritaris. Vol continuar aquesta feina desenvolupant les habilitats com a ballarina, potenciadora i ambaixadora de la dansa afrobrasilera i del creixement transcultural. 

Projecte

Vaig ser seleccionat amb els meus companys a CREATION 21/22, un programa realment únic creat per als artistes escènics en totes les etapes de la seva carrera i en una varietat de disciplines (dansa, teatre, circ, espectacle, art de la performance, arts de carrer), per desenvolupar la seva pràctica, xarxa, aprendre i mostrar el treball. Inclourà oportunitats de col·laboració presencial a Irlanda, així com una residència internacional el 2022. El projecte ofereix oportunitats de desenvolupament artístic mitjançant mentoring, coaching, residències i oportunitats de presentació "en curs" com a part del Carlow Arts Festival, Dublin Dance Festival, National Festival de Circ i Festival Danseur. Aquest projecte és una oportunitat per col·laborar profundament amb artistes de diverses formes d'art escènic i àrees d'experiència. Aquesta residència se centra específicament en artistes intèrprets de la regió de l'est i sud-est d'Irlanda, així com en socis europeus. Es dissenyarà mà a mà amb creadors del món del teatre, la dansa i el circ/art al carrer/espectacles per assegurar-se que ofereix als artistes participants el que necessiten en aquest moment. El projecte és flexible i se centrarà en la creació d'espais per donar suport als artistes de les maneres que necessiten actualment.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"