Estades individuals / Olot

JULIA FORREST

Del 22 de novembre de 2021 al 2 de desembre de 2021

JULIA FORREST
Artista docent
Nova York, EUA

Biografia

Julia Forrest és una artista afincada a Brooklyn. Treballa estrictament en pel·lícula i imprimeix en una cambra fosca que va construir al seu apartament. El seu propi art sempre ha estat la seva prioritat en la vida i en aquest món digital, ella seguirà treballant amb el processament antic. Tot es pot fer simplement en photoshop, però ella prefereix agafar la càmera, una eina per mostrar la realitat, i experimentar amb el que pot fer davant d'una lent.

Julia treballa actualment com a artista docent al Museu de Brooklyn, el Centre d'Art Abrons i el Centre USDAN. Com a instructora, creu que és important entendre que una persona pot estirar i empènyer constantment els límits de les seves idees amb qualsevol mitjà d'art que triï. El seu objectiu és que el seu públic no només gaudeixi de l'aprenentatge de la fotografia, sinó que vegi el món d'una manera totalment nova i continuï desenvolupant un futur interès per les arts.

Projecte

Utilitzant la fotografia de pel·lícula i sense manipulació digital, plantejo les dones com a nimfes en el paisatge. Utilitzant miralls, reflexos i una perspectiva forçada, crec una il·lusió davant de l'objectiu. Encara que semblen enganyosament dòcils, és evident que posseeixen un misteriós poder per moure el paisatge del voluntat. Canvien de forma i d'escala, recollint parts del paisatge o transformant per complet.

El meu objectiu durant la meva estada a Olot és completar una cartera de nous treballs fotografiats en el paisatge local. El meu treball depèn en gran mesura dels paisatges únics en els quals puc crear il·lusions. Cada fotografia té una connexió amb el lloc, juntament amb la connexió personal amb la dona que fotografio al centre.

La meva experiència al Faberlull Olot va ser ni més ni menys que increïble. Dir que el paisatge és impressionant és un eufemisme. L´hotel és net i acollidor, amb algunes de les millors vistes fora del balcó. Ja sabia que entrava en un estat d'inspiració constant. Els esmorzars i els sopars aquí són deliciosos i són plens de converses amb els altres artistes. Parlem diàriament del que vam fer, del que vam gaudir i dels nostres propis processos artístics. Sento que les connexions que vaig fer amb ells duraran més enllà del meu temps a Faberlull. Pepa i Gavina m'han ajudat a trobar tots els voluntaris que necessitava per posar al meu projecte fotogràfic. Al final he hagut de rebutjar gent, cosa que sempre és trista. Si m’hi pogués quedar més temps! Cada persona em recollia i em portava a un indret que personalment considerava bonic. Em mostraven els seus llocs favorits, parlàvem, s'arrossegaven per terra, s'embarraven, posaven en posicions contorsionades, tot per una dedicació al meu art. Tots eren amables i no tenien por. Ens preníem un cafè i seguíem parlant dels llocs favorits de la ciutat. Els alumnes de l'escola també van posar per mi i em van fer moltes preguntes sobre el meu procés i les meves idees. Vam parlar dels seus objectius i del desenvolupament de la passió per la fotografia. En general, el treball que he creat en tan poc temps demostra com de productiva ha estat aquesta experiència. Quan torni a casa meva, a Nova York, revelaré la pel·lícula al meu apartament i escanejaré els negatius per mostrar la residència. Espero mostrar aquest treball en una propera exposició individual programada per a l'estiu de 2022, on compartiré la meva experiència amb altres en xerrades i tallers.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"