Estades individuals / Olot

ELEANOR STANFORD

Del 22 de novembre de 2021 al 29 de novembre de 2021

ELEANOR STANFORD
Professora i assessora de beques
Philadelphia, PA

Biografia

Eleanor Stanford és autora de tres llibres de poemes de Carnegie Mellon University Press: The Book of Sleep (2008), Bartram's Garden (2015) i The Imaginal Marriage (2018). Els seus poemes i assajos han aparegut en Poetry, Ploughshares, Harvard Review, Kenyon Review, Geòrgia Review, Subtropics, Colorado Review, Iowa Review i moltes altres. Va ser becària de NEA en poesia el 2019. Altres subvencions i beques inclouen una beca Hadassah-Brandeis, una beca d'investigació de la Universitat de Florida i una beca d'investigació Fulbright (2014/2016), que li va permetre passar un temps al Brasil investigant la obstetrícia tradicional. Gran part d'aquesta investigació va inspirar el seu llibre més recent, The Imaginal Marriage. Va ser voluntària del Cos de Pau a les Illes de Cap Verd entre 1998 i 2000, i parla espanyol, francès, portuguès i crioll capverdià. Ensenya escriptura acadèmica i creativa a la zona de Filadèlfia, i també treballa com a assessora de beques.

Projecte

Vaig a treballar en l'elaboració d'una nova col·lecció de poemes anomenada The Fake Book, que pren el seu nom de la col·lecció de partitures d'estàndards de jazz. Alguns dels poemes tenen els títols dels propis estàndards de jazz. Els poemes es relacionen i exploren la forma i la música de diverses maneres, tant en l'estructura com en el contingut.

Una setmana de poesia a Olot

Em vaig sentir increïblement afortunada de tenir l'oportunitat de passar la setmana del 22 al 29 de novembre del 2021 a Faberllull Olot. Havia vingut preparada per treballar en el meu projecte actual, un llibre de poemes titulat The Fake Book, una col·lecció de poemes que prenen els seus títols i inspiració d'estàndards de jazz. Vaig poder avançar molt en el manuscrit, afegint diversos poemes nous i adquirint una millor idea de com organitzar i conceptualitzar el llibre en conjunt. També vaig tenir temps de llegir una bona quantitat de poesia i prosa per despertar la meva imaginació, i de fer altres activitats que alimenten la creació de poesia: llargues passejades, reflexionar, explorar, submergir-me en un bell paisatge i parlar amb altres artistes.

Conèixer els altres residents també va ser una sorpresa encantadora. Acabem passant molt de temps junts, fent excursions, visitant museus i xerrant i rient durant el sopar. Va ser fascinant conèixer aquest grup divers i internacional d'artistes i escriptors, que van aportar una barreja interessant de perspectives, interessos i enfocaments al grup. També vaig gaudir especialment de les taules rodones informals que organitzem, on cada resident va fer una lectura o presentació del seu treball. Hi havia una veritable diversitat de disciplines, gèneres i estils que resultava força inspiradora i donava peu a la reflexió.

L'hotel estava ben equipat i era preciós, un lloc molt agradable i tranquil per treballar-hi, amb unes vistes increïbles i totes les comoditats que es poden demanar. El menjar va ser un altre punt destacat, deliciosos menjars en comú cada matí i nits, i Emilio va ser un servidor amable i gentil.

Vaig estar molt agraïda pel suport i l'assistència de Pepa i Gavina en tot el que necessitàvem abans d'arribar-hi i mentre érem allà, incloent-hi l'increïble tour per la zona.

En general, la residència a Faberllull Olot va ser una experiència meravellosa, que apreciaré durant molt de temps, i que estic segura que continuarà donant dividends creatius. Sens dubte, la recomanaré als meus amics artistes i escriptors, i m'encantaria tenir l'oportunitat de tornar-hi algun dia.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"