Estades individuals / Olot

KATARZYNA JAROSZ

Del 22 de novembre de 2021 al 29 de novembre de 2021

KATARZYNA JAROSZ
Doctoranda
Wrocław (Polònia)

Biografia

La Dra. Katarzyna Jarosz és lingüista i arqueòloga. Es va llicenciar en Llengües Romàniques (francès i espanyol) i en Arqueologia, i posteriorment es va doctorar en Arqueologia amb l'especialitat d'Història de l'Arqueologia. Ha treballat com a investigadora en diverses institucions de Polònia i hi ha impartit classes. Els seus interessos d'investigació abasten el tema de les relacions entre la ciència i la societat, l'arqueologia i la política i els mecanismes de protecció del patrimoni cultural, la història de la ciència i els estudis museístics, amb especial atenció a la protecció del patrimoni cultural i el turisme cultural. El seu coneixement fluid de les llengües romàniques, el rus, l'albanès, el romanès i el suec, li permet dur a terme investigacions en profunditat i al mateix temps amb ritme. La seva investigació va ser finançada per la Fundació Gulbenkian i el Centre d'Història de al Desenvolupament Global de la Universitat de Xangai. Ha realitzat diversos viatges de camp a Àsia Central: Kirguizistan, Uzbekistan i Kazakhstan.

Projecte

Estic treballant en un projecte l'objectiu del qual és investigar les narratives relatives al passat soviètic, tal com es representen en els museus històrics dels països postsoviètics. Exploro la forma en què aquests museus construeixen narratives, així com la forma en què visualitzen aquestes narratives a través d'exhibicions, llegendes, exposicions i publicacions. Per això, em proposo trobar les respostes a les preguntes: Què commemoren aquests museus de la "ocupació" soviètica? Com s'ajusta això als meus propis coneixements i als meus sensibilitats i idees sobre el període? Quines estratègies i tècniques de creació d'una narrativa específica s'utilitzen en cada cas?

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"