Estades temàtiques / Be (P)ART. Grow with Arts / Olot

JOVANA JOVANOVIĆ

Del 1 d'octubre de 2021 al 8 d'octubre de 2021

JOVANA JOVANOVIĆ
Sèrbia

Biografia

Jovana Jovanović va néixer el 1995 a Leskovac, Sèrbia. Va estudiar a la Universitat de Kragujevac Llengua Espanyola i Literatura Hispànica, on últimament ensenyava literatura espanyola com a assistent en dues assignatures principals. Es va graduar com a mestra filòloga. La seva tesi, "Poesia feminista barroca de sor Juana Inés de la Creu", està connectada teòricament amb la seva novel·la "Pogrdna Rara avis". Durant els seus estudis a Espanya el 2017 (programa Erasmus +) va traduir el poema "Maybe she sleeps" del poeta serbi Vladislav Petković Dis per a la manifestació del Dia de la Poesia a Almeria. Amb motiu de l'aniversari del Quixot va escriure un nou capítol inserit del "Quixot" que va ser presentat el dia de Sant Jordi a Kragujevac. Va començar a escriure prosa des de molt jove. D'adolescent va escriure la seva primera novel·la que roman inèdita. Va participar en diversos esdeveniments literaris com a membre del club literari Glubočica de la seva ciutat natal.

Projecte

El meu projecte principal consistirà a presentar la novel·la "Pogrdna Rara avis" a través d'alguns aspectes principals: la doble narració; les tendències barroques creuades amb la poètica del modernisme; el sofriment de la generació perduda; les influències de la crisi de l'annexió/tensió política en els artistes de diferents nacionalitats; el fet que un artista en crea un altre (inspiració bidireccional); i el més important: la posició de les dones al segle XX, les arrels del feminisme i l'escassa educació femenina abans de la Primera Guerra Mundial. En la novel·la abunda la intertextualitat de la literatura espanyola i sèrbia en alguns punts, la qual cosa proporciona un bon fons per a la literatura comparada.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"