Estades temàtiques

KỌ́LÁ TÚBỌ̀SÚN

Del 2 de novembre de 2021 al 12 de novembre de 2021

KỌ́LÁ TÚBỌ̀SÚN
Escriptor i lingüista
Nigèria

Biografia

Kola Tubosun és un escriptor i lingüista nigerià. La seva primera col·lecció de poesia, Edwardsville by Heart, va ser publicada per Wisdom’s Bottom Press, Oxford, el 2018.

El seu treball com a lingüista se centra en la documentació lingüística, la lexicografia i la defensa de les llengües, per la qual cosa va ser guardonat amb el Premi Ostana el 2016. L’any 2015 va fundar YorubaName.com, un diccionari multimèdia de noms yoruba, el primer d’aquest tipus a Nigèria. També ha treballat amb Google i els diccionaris d’Oxford en la lexicografia de l’anglès nigerià i altres projectes de llengua nigeriana.

Va ser becari de la Fundació Milers Morland el 2019 i també ha treballat com a editor literari. El seu treball ha aparegut a African Writer, Aké Review, Brittle Paper, International Literary Quarterly, Enkare Review, Maple Tree Literary Supplement, PEN Transmissions, Jalada, Popula, Saraba Magazine, The Guardian (Nigèria i Regne Unit), ThisisAfrica, entre d’altres.

Actualment treballa com a becari d’investigació Chevening a la Biblioteca Britànica de Londres. Més informació a www.kolatubosun.com

Projecte

Tinc la intenció d'emprar el meu temps en la residència de forma productiva per seguir contribuint a l'espai lingüístic i literari nigerià, centrant-me en les llengües minoritàries, una de les quals és la meva, però també amb vista a defensar polítiques i projectes en matèria de tecnologia lingüística i interacció multilingüe, que puguin llegar a Nigèria un futur i uns resultats millors per les seves nombroses comunitats lingüístiques.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"