Estades individuals

F. XAVIER MANUEL RUIZ

Del 13 de setembre de 2021 al 20 de setembre de 2021

F. XAVIER MANUEL RUIZ
Guionista d’animació
La Seu d’Urgell

Biografia

Francesc Xavier Manuel (La Seu d’Urgell, 1988) és un guionista lleidatà especialitzat en animació, actiu des del 2009. Llicenciat en Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra, es va estrenar com a guionista júnior al “Polònia” de TV3. Gràcies a una beca “la Caixa”, va estudiar un MFA en guió a Chapman University i va treballar per a estudis com Nickelodeon, Titmouse o Disney Jr. Un cop tornat a Barcelona el 2017, ha estat el guionista de sèries animades com “Jo, Elvis Riboldi” de Peekaboo Animation i “Misha, la Gata Violeta” o “Jasmine & Jambo” de Teidees. També ha treballat com a consultor de guió i, recentment, ha escrit llargmetratges animats d’encàrrec pels estudis Hampa de València o UniKo de Bilbao. Però això no és tot: en realitat, és una colla de gats sota una gavardina. Quin gir de guió!

Projecte

Mindblown és un projecte de llargmetratge d’animació 2D semiautobiogràfic, de com un nen de set anys s’enfronta a la pèrdua a través de somnis lúcids. Quan l'Alec perd, una per una, a les persones més estimades del seu voltant —el seu gat, la seva germana, el seu millor amic, el seu pare— descobreix que pot reemplaçar-los per dobles fantàstics conjurats des del món dels somnis. Aquests somnis lúcids, però, s’acabaran descontrolant i escapant del seu caparró de forma explosiva: és una patologia i alhora un superpoder, i si n’abusa, la realitat s’infectarà de somni i començarà a mutar.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"