Estades temàtiques

DIARMAIT MAC GIOLLA CHRÍOST- EN LÍNIA

Del 2 de novembre de 2021 al 12 de novembre de 2021

DIARMAIT MAC GIOLLA CHRÍOST- EN LÍNIA
Professor a la Universitat de Cardiff
Irlanda

Biografia

El professor Diarmait Mac Giolla Chríost és un destacat expert en el camp de la política lingüística. Ha estat professor visitant a la Universitat d’Oxford, així com a Melbourne, UCLA, Toronto i Sydney. Ha impartit conferències per invitació a la Université Sorbonne Nouvelle Paris III i a la Universitat de Princeton, així com en l’Associació Parlamentària de la Commonwealth. És autor de sis monografies d’investigació d’un sol autor, una de les quals va ser nominada per al Premi Orwell, i la seva experiència ha estat àmpliament utilitzada pels governs i altres organismes públics. És, juntament amb Matteo Bonotti, el coeditor de la Sociolinguistica. International Yearbook of European Sociolinguistics (2019), número especial sobre Justícia lingüística en un context interdisciplinari i el seu últim llibre, també amb Bonotti, és Brexit, Language Policy and Linguistic Diversity (Palrgave Macmillan, 2018), publicat com a part de la sèrie Palgrave Studies in European Union Politics.

Projecte

Durant la meva estada a Faber treballaré sobre la idea de justícia aplicada a la diversitat lingüística a Irlanda en l'època contemporània, concretament des de 1921. M'interessen dues polítiques diferents: la República d'Irlanda (abans Estat Lliure Irlandès-Saorstát Eireann, i Éire-Ireland) i Irlanda del Nord. M'interessen diverses llengües amb nom (en termes sociolingüístics): l'anglès, l'irlandès, l'irlandès estàndard (An Caighdeán Oifgiúil), la llengua de signes britànica, la llengua de signes irlandesa, la llengua de signes d'Irlanda de Nord, el shelta, l'escocès de l'Ulster, així com les llengües dels immigrants (comunitaris i no comunitaris) que es parlen a les dues parts d'Irlanda.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"