Estades temàtiques

ARNAU VILARÓ

Del 17 de maig de 2021 al 31 de maig de 2021

ARNAU VILARÓ
Guionista, professor universitari i investigador en estudis fílmics
Bellvís (Lleida)

Biografia

L'Arnau Vilaró és guionista, professor universitari i assagista. Va formar part de l'equip de direcció d’Estiu 1993 (2017) i, junt amb Carla Simón, ha escrit Alcarràs (en procés de rodatge), pel·lícula inspirada en part de la infantesa que Vilaró va viure en un poble de Lleida. Doctor en Estudis Fílmics per la UPF de Barcelona (2015), és autor de l’assaig La caricia del cine (2017), ha dedicat la seva recerca a l’estudi del cinema francès i a la revisió de l’obra de Gilles Deleuze i ha obtingut beques de recerca predoctoral i postdoctoral a París III –Sorbonne Nouvelle i a l’Instituto de Investigaciones Estéticas (IIE) de la UNAM de Mèxic, respectivament. Ha treballat com a crític de cinema i ha estat comissari de programes pel Museu Jeu de Paume de París, l’Ajuntament de Barcelona o l’Obra Social “La Caixa”. Actualment, és professor de cinema a les universitats UAB, ESCAC, UOC i UPF-Tecnocampus.

Projecte

El guió Els homes i els dies parteix de l’autoficció pòstuma que David Vilaseca va escriure entre 1987 i 2010, abans de perdre la vida als 45 anys. El guió se centra en un episodi concret de la vida del David: quan poc abans de complir els 30, després de llegir una tesi doctoral pionera en els “queer studies” a la Universitat de Londres i de posar punt i final a una relació de quatre anys d’infidelitats, decideix tornar a Barcelona, en plena celebració dels Jocs Olímpics. A Faberllull, em plantejo encarar una primera versió del guió, enfortint la relació entre els tres elements que defineixen la psicologia del personatge —la família, l’escriptura i la sexualitat— a través dels quals el David interroga la seva identitat i inicia un treball de psicoanàlisi que l’obsessionarà tota la seva vida.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"