Estades individuals / Olot

MAYA FEILE TOMES

Del 13 de setembre de 2021 al 27 de setembre de 2021

MAYA FEILE TOMES
Professora, investigadora i traductora
Cambridge (Regne Unit)

Biografia

Maya Feile Tomes és professora i investigadora en el camp de la cultura literària iberoamericana de la primera modernitat (segles XVI-XVIII), centrant-se en l'emergència conceptual del món atlàntic. Actualment és professora associada en Estudis Literaris i Culturals Colonials d'Amèrica Llatina en el Departament d'Espanyol i Portuguès de la Universitat de Cambridge, on també va estudiar i es va doctorar (2017). Nascuda a Londres, ha viscut en llocs des d'Argentina fins a Bèlgica i més enllà. El tancament a causa del Coronavirus ha fet que sigui la primera vegada que passa un any complet de la seva vida de forma contínua al Regne Unit. Això només l’ha fet estar més agraïda de tenir aquesta oportunitat de viatjar a Olot per assistir a Faberllull al setembre. 

Projecte

El meu projecte és una edició d'una obra de l'escriptor català de segle XVIII, Josep Manuel Peramàs (José Manuel Peramàs). Peramàs va néixer a Mataró el 1732 i posteriorment va passar dotze anys a la província de Paraguai. Al seu retorn a Europa, va compondre un poema èpic -en llatí- titulat "Sobre el descobriment del Nou Món" (1777), que va caure en l'oblit després de la seva mort el 1793. Recentment he redactat la primera traducció d'aquest poema a l'anglès, juntament amb el meu col·lega, el Dr. Bram van der Velden. A Faberllull Olot revisaré el text d'aquesta traducció i prepararé la introducció. 

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"