Estades temàtiques / Robòtica i pedagogia IV / Olot

JOHN MALONEY (EN LÍNIA)

Del 5 de maig de 2021 al 12 de maig de 2021

JOHN MALONEY (EN LÍNIA)
Informàtic i creador de sistemes de programació per a principiants
Cambridge (Ciutat de Massachusetts, Estats Units)

Biografia

John Maloney és més conegut per cocrear Scratch, un llenguatge de programació de blocs per a principiants utilitzat per 39 milions de nens d’arreu del món. Scratch va sorgir de Squeak i Etoys, que John va ajudar a crear mentre treballava pel Dr. Alan Kay en Apple i Disney. Abans d’això, John va treballar en Self, un llenguatge de programació poc conegut que va ser la inspiració per a Javascript.

A John li agrada treballar amb músics, artistes i dissenyadors. Va passar un any en el grup de Roger Danneberg a CMU, treballant amb músics per crear eines per a la interpretació i l’acompanyament musical. Més tard, a Walt Disney Imagineering, John va treballar amb artistes i dissenyadors per crear i provar una sèrie d’instal·lacions per als parcs temàtics de Disney.

MicroBlocks (http://microblocks.fun), el projecte actual de John, té com a objectiu fer que la programació de dispositius físics com el micro: bit de la BBC sigui tan fàcil com la programació en Scratch.

A John li agrada tocar el baixó, l’avantpassat renaixentista del fagot.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"