Estades temàtiques / Ciència, tecnologia i humanitats o humanitats digitals i ciència? / Olot

PAU PAMPLONA NEGRE

Del 19 d'abril de 2021 al 23 d'abril de 2021

PAU PAMPLONA NEGRE
Gestor de projectes d'innovació i recerca a l'UAB
Vilanova i la Geltrú

Biografia

Llicenciat en Enginyeria Industrial, especialitzat en organització i gestió de projectes. Estretament relacionat amb el sector de la indústria dels mitjans audiovisuals i de comunicacions, així com també amb les indústries creatives. Ha participat en la coordinació de projectes FP7-CIP i H2020. Actualment participa en els projectes REBUILD, HELIOS i MEDIAVERSE (H2020). Ha participat en la coordinació dels projectes de difusió del mitjans de comunicació TV-RING i ImmersiaTV. Va participar en diversos projectes com a soci (CreatiFI, FIcontent2, Specifi, RICHEs, Visionair) des del 2012. També ha participat en altres projectes nacionals i internacionals com International Augmented Med, Hipermed, EiEc o Athena +. A més de dirigir activitats de gestió i coordinació, també compta amb una gran experiència en la preparació i execució de living labs i metodologies de disseny centrat en l’usuari, a més d'organitzar i avaluar pilots de mitjana i gran escala.

Projecte

Representant el projecte europeu MEDIAVERSE (GA 957252), el grup de recerca TransMedia Catalonia (Universitat Autònoma de Barcelona) proposa una activitat per explorar com les noves tecnologies poden contribuir al desenvolupament social. La realitat virtual i els vídeos 360º han passat a formar part de la nova quotidianitat. L'objectiu de les activitats programades per a la residència és explorar com els continguts multimèdia, juntament amb el propi procés de co-creació, poden contribuir a resoldre reptes socials com ara l’aïllament, l’accessibilitat i l’exclusió social. Mitjançant activitats pràctiques i de reflexió, els participants podran entendre el potencial de les noves tecnologies, i experimentar amb elles de manera creativa.

El grup de recerca de TransMedia Catalonia de l’UAB centra la seva activitat en la traducció audiovisual i l’accessibilitat de continguts media. Actualment, un dels camps en que el grup centra la seva recerca és l’accessibilitat en els continguts immersius, també coneguts com a vídeos 360º. Aquesta recerca es condueix en el marc de dos projectes europeus, MediaVerse i Traction (GA. No 957252 i 870610). 

En el moment de plantejar-nos participar a la FABERLLULL ho vam veure com una ocasió per coincidir i compartir el nostre coneixement amb altres investigadors per tal de buscar sinèrgies. Un cop es va acceptar la proposta i vam anar concretant les activitats vam veure clar que aquesta residència tenia molt més potencial. FABERLLULL és una oportunitat per descontextualitzar la feina habitual i generar nous reptes per la recerca. Per una banda, el contacte amb els altres residents i les discussions que es generen, ja sigui de forma informal o dins de les diverses activitats que organitzen els participants, ajuda a visualitzar la feina des de perspectives diferents. Aquest procés força una reflexió molt enriquidora i refrescant. 

Per altra banda, les activitats de retorn han ofert el context perfecte per compartir i aprendre amb diversos col·lectius. En aquest cas, les activitats organitzades han servit per apropar unes tecnologies, les immersives, que encara són desconegudes per a molts. Durant aquest intercanvi, s’han generat moltes idees, preguntes i coneixement que sens dubte han donat un impuls a la recerca que realitzem.  

Aquesta experiència no seria possible sense el suport i seguiment que ofereix el personal de la FABERLLULL Olot. Des del moment que s’inicia l’organització de les activitats, facilitant tot el procés de manera molt professional. Aquest suport millora encara més durant l’estada amb un tracte i seguiment personalitzat excel·lent, creant una petita família en molt poc temps i contribuint al perfecte desenvolupament de totes les activitats, i participant de manera activa en la solució de qualsevol problema. L’acollida a l’hotel i els paisatges són el colofó final a una residència molt ben pensada i gestionada. 

Una estada a la FABERLLULL és una oportunitat que tot pensador o investigador pot treure un gran profit i que recomanem àmpliament.  

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"