Transdisciplinari sobre Transicions socioecològiques. Avui és professor a la Universitat de Deusto i membre del seu Centre d'Ètica Aplicada. És
a més traductor i militant en Ecologistes en Acció, on co-coordina l'àrea de digitalització i CEM. També forma part del col·lectiu La Torna. entre els seus publicacions més recents destaquen els llibres «Contra la doctrina de shock digital», escrit al costat de Jorge Riechmann i publicat per CDC i «Tècnica i tecnologia», que veurà la llum al maig a l'editorial Taugenit.
Durant la meva estada a Faberllul continuaré el meu treball recent sobre les implicacions de la digitalització de la nostra societat en temps de col·lapse ecosocial. Entenent la tecnologia com un fenómento polític, i per tant com no neutral, tractaré de sistematitzar les meves reflexions sobre els impactes socials, econòmics, polítics però també ecològics i subjectiu-antropològics de la digitalització de la societat i la vida. Aquestes reflexions tenen la pretensió de quedar plasmades en un llibre i es posaran al servei dels moviments socials amb la finalitat d'obrir un debat: ¿són compatibles digitalització i emancipació social?
Un lloc on pensar (al costat dels altres)
Les dues setmanes que he passat a la residència d'investigació i creació d'Olot han suposat no només un important pas endavant en la meva reflexió i investigació, sinó sobretot la possibilitat de pensar d'una altra manera. D'una banda, perquè les condicions del lloc, amb el silenci, l'entorn i les condicions, m'han permès focalitzar el meu esforç de lectura i escriptura d'una forma que el dia a dia atrafegat molt contemporani fa senzillament impossible. Però sobretot perquè el marc temàtic en què l'estada s'ha desenvolupat ha donat lloc a un veritable ecosistema de discussions, temàtiques, cures i afectes que no oblidaré en molt de temps.
El temps passat a Olot ha estat l'exemple pràctic que necessitem repensar com pensem. Posar al centre l'intercanvi, l'escolta i l'afecte en un coneixement que no sigui del món, sinó en el món i amb el món. Per a mi ha estat especialment enriquidora la possibilitat de pensar la crítica a la tecnologia no només des del prisma de la filosofia, sinó també de la medicina, la història o el teatre.
Una experiència inoblidable que intentaré repetir tan aviat com pugui.