Estades individuals / Andorra

ROLANDO E. VÁSQUEZ

Del 5 de juliol de 2022 al 25 de juliol de 2022

ROLANDO E. VÁSQUEZ
Investigador
Perú

Biografia

Llicenciat en Dret i nascut al Perú. Va ser ponent al Congrés Nacional d'Història "Bicentenario" i al Congrés Internacional "Los mudos hablan". Homenatge a Julio Ramón Ribeyro. Així mateix, va guanyar el primer premi del II Concurs Nacional de Narració Jurídica "Cordis Iustum" i va quedar finalista en el concurs de narrativa organitzat per la Comissió d'Art i Dret de la Pontificia Universidad Católica del Perú.

Els seus interessos acadèmics estan marcats pels enfocaments interdisciplinaris; en aquest sentit, ha tractat d'explorar les connexions entre el dret i altres disciplines com la literatura, la història i l'antropologia.

Projecte

A la residència Faber treballaré en el meu projecte de tesi, que tracta d'examinar -des d'un enfocament descolonial i basat en les teories de la justícia històrica el sagnant període conegut com l'auge de l'extracció del cautxú, a la zona del Putumayo i afluents (zona fronterera amb Colòmbia) que va tenir lloc, principalment, a principis del segle XX a la selva del nord del Perú.

Dels Andes als Pirineus

Era dimecres al matí i despertava encara una mica desubicat. Obro la finestra del dormitori. Cel clar, sol victoriós ia l'horitzó les verdes muntanyes acalorades em fan pensar per uns segons que vaig despertar en algun lloc de la selva alta peruana. Giro el cap uns segons, com quan els gossets intenten desxifrar un gest o un so, i no trigo a adonar-me de l'absurd: no és al mig dels Andes que em trobo, sinó al mig dels Pirineus. Però la meva breu confusió va estar justificada no només per un llarg i esgotador viatge de gairebé quaranta hores, sinó per les successives ocasions que la meva arribada a la residència de Faber Andorra es va veure frustrada a causa de les restriccions sanitàries per la Covid-19. Malgrat tot, finalment era aquí.

Més aviat que tard l'esgotament a causa del viatge intercontinental va desaparèixer i en gran mesura gràcies als ambients còmodes que ofereix la residència. Com que està dotada amb tot el necessari per a una estada més que confortable, la residència de Faber ofereix el major dels seus luxes: un temps per a la dedicació exclusiva al treball de recerca o projecte en ment.

La Massana, una de les parròquies que conformen aquest coprincipat parlamentari i on hi ha la residència, ofereix també espais d'entreteniment i de cultiu de la curiositat cultural, com és el cas dels museus o de la biblioteca pública, la qual fa honor al multilingüisme que es respira a tot Andorra.

L'oportunitat de trobar fonts bibliogràfiques a la biblioteca, així com poder exposar el meu tema de recerca davant de diverses persones i professionals, han ajudat a perfilar les meves idees sobre els temes que convoquen el meu interès acadèmic.

Moltes gràcies per aquesta grata i enriquidora experiència al país dels Pirineus.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"