Estades temàtiques

LUIS EMILIO ABRAHAM

Del 17 de març de 2021 al 24 de març de 2021

Biografia

Doctor en Literatura Moderna, Universitat Nacional de Cuyo (Argentina). Màster en Filologia Hispànica, Consell Superior d'Investigacions Científiques, (Espanya). Professor de Literatura Espanyola Moderna i Contemporània, Universitat Nacional de Cuyo. Com a investigador, el seu principal camp de treball és l'estudi de el teatre. És autor de Escenas que sostienen mundos. Mímesis y modelos de ficción en el teatro (Madrid: CSIC, 2008), sobre teoria de la ficció dramàtica. A més, ha escrit treballs sobre teatre contemporani a l'Argentina i Espanya, i va ser l'editor de Análisis de la dramaturgia argentina actual (Madrid: Antígona, 2015). Va ser membre de l'equip d'investigació dirigit per José-Luis García Barrientos sobre anàlisi de la dramatúrgia contemporània en espanyol. També és editor científic de l'Butlletí GEC, revista de teoria i crítica literària.

Projecte

Durant la meva estada a Faber, oferiré una conferència sobre el teatre argentí de la postdictadura, enfocant-ne la contribució a la memòria social. Hi ha un passat traumàtic comú de violència política al meu país, i el meu propòsit és també obrir un grup de lectura d'una obra relacionada amb el tema. A més, amb els altres membres de l'equip discutirem les principals referències per a l'estudi del teatre relacionat amb la violència política, i organitzarem el quadre de constitució d'una xarxa d'investigadors sobre el teatre.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"