Estades temàtiques / Violència política i teatre al segle XXI / Olot

LUIS EMILIO ABRAHAM ( EN LÍNIA)

Del 24 de setembre de 2021 al 1 d'octubre de 2021

Biografia

Doctor en Literatura Moderna, Universitat Nacional de Cuyo (Argentina). Màster en Filologia Hispànica, Consell Superior d'Investigacions Científiques, (Espanya). Professor de Literatura Espanyola Moderna i Contemporània, Universitat Nacional de Cuyo. Com a investigador, el seu principal camp de treball és l'estudi de el teatre. És autor de Escenas que sostienen mundos. Mímesis y modelos de ficción en el teatro (Madrid: CSIC, 2008), sobre teoria de la ficció dramàtica. A més, ha escrit treballs sobre teatre contemporani a l'Argentina i Espanya, i va ser l'editor de Análisis de la dramaturgia argentina actual (Madrid: Antígona, 2015). Va ser membre de l'equip d'investigació dirigit per José-Luis García Barrientos sobre anàlisi de la dramatúrgia contemporània en espanyol. També és editor científic de l'Butlletí GEC, revista de teoria i crítica literària.

Projecte

Durant la meva estada a Faber, oferiré una conferència sobre el teatre argentí de la postdictadura, enfocant-ne la contribució a la memòria social. Hi ha un passat traumàtic comú de violència política al meu país, i el meu propòsit és també obrir un grup de lectura d'una obra relacionada amb el tema. A més, amb els altres membres de l'equip discutirem les principals referències per a l'estudi del teatre relacionat amb la violència política, i organitzarem el quadre de constitució d'una xarxa d'investigadors sobre el teatre.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"