Estades temàtiques / HUMANITATS II / Olot

ANDREW DOWLING

Del 24 d'octubre de 2016 al 5 de novembre de 2016

ANDREW DOWLING
Escriptor
Anglaterra

Biografia

Andrew Dowling porta més de vint anys estudiant els camps de la política i la història de Catalunya, i ha viscut set anys a Barcelona, cosa que li ha proporcionat una visió privilegiada de les dinàmiques polítiques internes del país. És consultat tot sovint com a expert en la qüestió catalana per nombrosos mitjans internacionals.

Dowling és autor de la monografia Catalonia since the Spanish Civil War: Reconstructing the Nation (Sussex Academic Press, 2012), publicada també en català (Pasado y Presente, 2013). Entre la seva altra obra recent destaquen articles per a European History Quarterly and the Journal of Contemporary History. La seva producció inclou també The Politics of Contemporary Spain (Routledge, 2005) i articles a  International Journal of Iberian Studies and Catalan Review. Actualment, està treballant en un llibre titulat ‘Catalan Independence and the Future of the Spanish State’ (Ashgate), que es publicarà el 2017.

Projecte

Durant l’estada a Faber, Dowling treballarà en la seva futura publicació ‘Catalan Independence and the Future of the Spanish State’, que ha d’aparèixer el 2017. El llibre analitza el creixement de l’independentisme a Catalunya en els darrers anys, contextualitzant-lo en la crisi espanyola i europea. A més, no només se centra en el cas català, sinó que amplia el camp de treball i compara, dins d’un marc europeu, els conceptes de nacionalisme, crisi i representació política.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"